avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa \" Prima Casa\"& Imprumut avans
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa " Prima Casa"& Imprumut avans

Luna aceasta sora mea va depune cerere de divort, au decis sa divorteze pe cale amiabila si civilizat.
Singura dificultatea cu partajul este ca au cumparat un apartament prin Prima Casa acum trei ani, imediat dupa casatorie. Ratele le-au platit impreuna, contributia fiind egala, dar pentru avans (10%) m-au rugat sa ii ajut cu un imprumut pentru suma necesara. Le-am dat suma in doua transe, ei au promis ca imi vor plati lunar pana se achita, dar nu le-am cerut banii inapoi. Mentionez ca nu am semnat un contract pentru aceasta suma, singurele dovezi (afara de familie) sunt emailurile prin care imi cereau imprumutul si apoi confirmarea ca au primit banii.

Sora mea nu poata prelua singura ratele pentru apartament, ce sfaturi ii puteti da? Se va tine cont in calcule ca imprumutul a venit de la mine ?

Va multumesc anticipat,
Ion

Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
othomax, utilizator
Cel mai recent răspuns: othomax , utilizator 18:38, 29 Noiembrie 2011
In mod normal ar fi ca cel ce doreste atribuirea apartamentului sa preia si ratele ramase neachitate, iar celalat sot sa fie despagubit cu contravaloarea contributiei sale la ratele achitate pana in prezent.Sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri.
dvs aveti un drept de creanta impotriva ambilor soti
il puteti valorifica sau ceda in favozrea surorii dvs. in cadrul partajului.

in rest, cel care ramane cu apartamentul va trebui sa preia si ratele integrale. daca nu vrea nimeni, apartamentul va fi vandut la licitatie, banca va lua cam tot si, daca nu este acoperit creditul si dobanzile raman in continuare sa plateasca....
Va multumesc pentru raspuns.

Cum se poate valorifica/ceda acest drept de creanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajsi divortde comun acord-urgent POP GAROFITA POP GAROFITA Va rog foarte mult sa imi raspundeti. Este foarte urgent. Va prezint urmatoarea speta. Doua persoane hotarasc sa divorteze pe cale amiabila.Au cumparat un ... (vezi toată discuția)
Cesiune credit bancar alexutza90 alexutza90 Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri: In luna februarie 2012, impreuna cu fostul sot,am cumparat un apartament prin Creditul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Suma compensatorie mareboys mareboys In urma unui proces de partaj asupra unui apartament cumparat cu prima sotie, am obtinut apartamentul si obligat de instanta sa ii platesc sotiei o sulta ... (vezi toată discuția)