avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune credit bancar

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri:
In luna februarie 2012, impreuna cu fostul sot,am cumparat un apartament prin Creditul Prima Casa, jumatate-jumatate.
Dupa 2 ani am divortat, eu am ramas in apartament, continuand sa platesc rata creditului.
Dupa 7 ani fostul sot imi cere sa preiau singura contractul de credit sau sa vand apartamentul, pentru ca el sa nu mai apara in acest contract.
Nu am cum sa preiau singura acest contract, deoarece nu am venituri salariale, fiind administratorul si asociat unic in firma fara contract de munca.
Am incercat sa transfer acest credit pe firma, nu se poate.
Intrebarea este daca fostul sot poate ceda partea lui de credit firmei?
M-a sfatuit cineva ca s-ar putea ca o cesiune de creante, cred.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 10:36, 19 Martie 2019
Vorbiti la banca; poate faceti o refinantare pe firma. Firma sa ia un alt tip de credit si sa achite imprumutul vechi. O firma nu poate prelua un credit Prima Casa pentru ca e un program destinat exclusiv persoanelor fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune credit bancar alexutza90 alexutza90 Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri: In luna februarie 2012, impreuna cu fostul sot,am cumparat un apartament prin Creditul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa " prima casa"& imprumut avans othomax othomax Luna aceasta sora mea va depune cerere de divort, au decis sa divorteze pe cale amiabila si civilizat. Singura dificultatea cu partajul este ca au cumparat ... (vezi toată discuția)
Prima casa - partaj victoriaalexe victoriaalexe buna ziua. acum 1 an si jumatate am achizitionat impreuna cu sotul meu, un apartament prin programul prima casa. in martie anul acesta am divortat. ne ... (vezi toată discuția)