avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu parinti insistenti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu parinti insistenti

Stimata doamna, stimate domn,
De ieri am 40 de ani si in ciuda acestui fapt si deoarece nu sunt casatorita si fara copii, si singura la parinti, parintii mei care m-au ajutat si ma ajuta foarte mult, imi si impun o groaza de lucruri, si sunt de o insistenta pe care nu stiu cat am sa o mai pot suporta...

Lucrurile stau asa: dupa revolutie parintii mei s-au mutat la tara la casa bunicii mele, au ceva pamant pe care l-au muncit si si-au luat si masini agricole, si unde au mai cumparat inca o casuta in timp.
Eu am ramas in apartamentul parintilor, iar parintii nu m-au lasat sa plec din tara spunand ca ei mor daca eu plec (vrusesem sa lucrez pe vas de croaziera undeva dupa 20 de ani). Imi spuneau mereu ca am casa si masina, si ca nu imi lipseste nimic ca sa plec si sa ii las singuri...
Am muncit ca secretara cam 3 ani, somera doar pe vara dupa care am muncit la schimb valutar pana in 2001 cand, in final am reusit sa obtin un contract de munca pe un vas de croaziera, dar deja era prea tarziu sa ma mai acomodez cu munca pe vas ca sa mai continui cu alte contracte. Parintii nici nu vroiau sa auda si credeau ca nu plec...
M-am intors si parintii mi-au platit 4 ani o universitate si mi-au dat banii primiti ca pensie ai tatalui (si aici la insistentele lor de a nu mai pleca p vas sa muncesc ci sa-mi continui universitatea). Problemele au inceput aici cand frecventand la zi, nu am mai putut gasi un servici stabil si sa urmez si cursurile.
Am mai calatorit si am mai lucrat cate putin si pe afara dupa terminarea universitatii, dar niciodata nu am putut spune inainte parintilor... La intoarcere, banii castigati se duceau apoi pe timpul in care asteptam sa imi gasesc din nou de munca.
Acum se inchide unde muncesc, am 9 pisici si o masina cumparata de parinti iar acestia imi impun sa renunt la pisici si sa imi schimbe cauciucurile cu cele de iarna. Am spus ca am sa rezolv puii de pisica in timp, si ca nu am nevoie de cauciucuri de iarna, preferand sa iau tramvaiul. Dar ai mei insista si cu cauciucurile, si sa renunt la pisici deoarece e casa lor.
Nu sunt singurele insistente, ci la modul general sa ii ascult si sa ma conformez regulilor lor... In vara am fost plecata din nou din tara cu gandul de a nu ma mai intoarce, dar au insistat ca de obicei sa nu ii las singuri... iar cand ma intorc continua sa imi faca viata greu de suportat.
Va rog din suflet dati-mi sfatul legal cum ar trebui sa procedez sa nu mi se mai impuna ce si cum trebuie sa fac deoarece locuiesc in casa lor si ma mai si ajuta, dar nici nu accepta ca eu sa plec din tara...
Va multumesc din suflet.
Cu multa stima.
MGM
Cel mai recent răspuns: gh_liviu , utilizator 15:13, 8 Decembrie 2011
Este incredibil! Asa parinti, asa copil!
Parintii sunt vinovati pentru ca nu si-au indemnat fiica sa-si ia viata in serios si fiica pentru ca s-a complacut in aceasta situatie...
Inca mai aveti timp sa realizati ca viata este scurta, asa ca faceti ceva care sa va dea satisfactie!
Cam tarziu sa-ti ,,iei viata in maini'' la 40 de ani. Dar NU IMPOSIBIL. La inceput o sa-ti fie greu, daca nu esti invatata cu munca.
Dupa cum observ, parintii sunt totalitari, ce spun ei asa sa faci, ca doar ei s-au chinuit din greu pentru tine ..... (texte din astea). Sunt obisnuit cu textele parintilor.
Acum, ce sfat sa dau, este bancul cu studentul care vine la Einstein si il intreaba daca este bine sa se casatoreasca sa nu. Raspunsul lui Einstein a fost sa faca ce vrea, ca dupa 10 ani tot o sa regrete alegerea facuta.
Daca dupa plecarea ta, parintii sau un parinte o sa decedeze (toti murim odata), o sa te consideri vinovata, daca nu pleci o sa regreti ca nu ai plecat. Totusi la 40 de ani ar trebui sa fii mai ,,cu sange in instalatie''. La urma urmei tot tu vei fi mostenitoarea legala a tuturor bunurilor parintilor, daca nu le trece prin cap sa faca un testament prin care sa te scoata de la succesiune.
Cat priveste cele 9 pisici, intr-un apartament este cam mult, aici inclin sa le dau dreptate parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna sotul vrea sa ne despartim dar nu prin divort fiecare sasi vada de viata lui Elena lenuta antonia Elena lenuta antonia Sotul vrea sa ne despartim dar fara divort eu va trebui sa plec de aici unde locuiesc .locuiesc cu mama lui(soacra)avem si un copil impreuna el este mai mult ... (vezi toată discuția)
Familie Aly000 Aly000 Buna Am o relatie de 2 ani cu sotul meu si un copil. Doar ca el a plecat de langa mine si copil din cauza parinților lui.Acum zice ca regreta tot insa nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)