avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Necomunicare Intampinare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Necomunicare Intampinare

Buna ziua! Va rugam sa ne ajutati in aflarea unei solutii: daca am depus cerere de emitere a somatiei de plata, iar debitorul a depus la primul termen intampinare, cand va fi comunicat un exemplar al respectivei intampinarii si creditorului, dat fiind faptul ca acesta a solicitat judecarea in lipsa (procesul judecandu-se in alt judet), dar a depus la dosar toate inscrisurile doveditoare ale debitului restant, inclusiv un raspuns la o notificare prin care debitorul isi recunoaste datoria? Nu ne imaginam ce putea sa scrie in intampinare, atata timp cat din inscrisuri reiese foarte clar ca cererea trebuie admisa cat mai curand, aceasta bucurandu-se de celeritate. Este posibil ca intampinarea nici sa nu fie comunicata pana la urmatorul termen (depunerea intampinarii fiind singurul motiv pentru care s-a admis judecarea cererii la primul termen).
Va multumim anticipat pentru raspunsuri!


Cel mai recent răspuns: btg , utilizator 15:08, 30 Decembrie 2011
intampinarea este un document procesual. stati linistit, daca suntit toate doc. la dosar nu aveti de ce sa va faceti probleme
Pai sa intelegem ca nu e obligatoriu sa ne fie comunicata intampinrea? Pe portalul instantei din Galati e afisat urmatorul termen pana la care trebuie sa se faca comunicarea intampinarii. In cazul in care urmatorul termen e in 16 ianuarie, iar intampinarea ne va fi transmisa cu 2 zile inainte, ce fel de comunicare mai este aia cand nu reusesti totusi sa iei cunostina de ea in timp util. Pentru ce se mai dau termene de comunicare a documentelr procesuale, daca ei nu le transmit?
:(:-/:confused:
In cazul in care nu putem sa mergem la judecatoria din provincie pentru a lua la cunostinta de intampinare si a solicita un exemplar de pe aceasta, putem eventual sa facem o cerere (si sa o trimitem recomandata cu confirmare de primire) in sensul comunicarii intampinarii pana la cel de-al doilea termen (motiv pentru care a avut loc amanarea)?
Va multumim mult pentru toate raspunsurile acordate!
Buna ziua si La Multi Ani tuturor! Referitor la intampinarea despre care am scris anterior...pana la urma am reusit sa luam legatura cu cineva care a mers in Galati si ne-a facut o copie, iar acum revenim cu o intrebare legata de continutul acesteia. Dupa cum scriam, la cererea de emitere a somatiei de plata am atasat si o notificare, semnata si stampilata, prin care debitoarea isi recunoaste datoria. Acum, in intampinare, aceasta cere respingerea cererii pe motiv de neindeplinire a conditiilor impuse de art. 1 O.G. nr. 5/2001, invocand faptul ca acel "contract care a fost depus la dosar nu este semnat de catre administratorul societatii, singurul reprezentant legal care poate semna astfel de acte". Nu contesta faptul ca soldul a fost recunoscut prin notificarea sus-aminita, insa nu sunt de acord cu penalitatile de intarziere calculate conform clauzei penale inserate in contract, contract pe care neaga ca l-ar fi semnat. Precizam faptul ca in 2010, cand am incheiat contractul cu acesti distribuitori, nu am fost de acord din prima sa-l semnam, pentru ca acestia nu aveau nici macar stampila la ei cand au venit din Galati la sediul nostru. Ulterior, ei au sustinut ca sunt chiar interesati sa incheiem un contract in vederea distribuirii de produse si au revenit cu stampila societatii, semnand contractul cu numele Administratorului Societatii. Nu mai tinem minte cu exactitate daca venise administratorul personal sau a semnat cineva in numele lui, cert e ca numele acestuia coincide perfect cu numele semnat (adica s-a semnat cu initiala prenumelui si numele scris in clar). Notificarea prin care si-au recunoscut datoria, insa, are o semnatura care seamana mai mult cu o mazgaleala, doar ca parata-debitoare isi tagaduieste anume aceasta semnatura si dupa ce au cumparat produse in baza unor facturi acceptate, facturi intocmite la randul lor in baza contractului, in cele din urma contesta faptul ca ar fi semnat contractul Administratorul. Pana aici totul e clar, numai ca nedumerirea noastra e alta: chiar si daca nu ar fi semnat Administratorul contractul de distributie, nu ar fi trebuit tot ei sa sa faca proba? Se poate solicita specimenul de semnatura de la Registrul Comertului pentru a compara semnaturile? Si daca da, se poate solicita direct de la Registru, prin corespondenta...sau se solicita prin intermediul instantei (in baza articolului 172 Cod Procedura CIvila)? Ne-am mai gandit sa pregatim niste note de sedinta, pe langa notele scrise pe care le vom depune la urmatorul termen, in care sa pomenim si de verificarea de scripte, daca se va ajunge pana acolo...pentru ca daca a venit un reprezentant din partea societatii in baza unui mandat si a semnat contractul, consideram ca acesta isi produce efectele juridice fata de insasi persoana juridica pentru care a semnat, nu?! Sa introduca administratorul la randul lui actiunea de despagubire fata de acea persoana, noi ce treaba avem daca vrem decat sa recuperam contravaloarea produselor vandute...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare semnatura contract btg btg Buna ziua si La Multi Ani tuturor! Referitor la o intampinare depusa de adversar in provincie, de care am reusit sa luam la cunostinta prin intermediul cuiva ... (vezi toată discuția)
Model intampinare proces nedepunere bilant livm livm Buna ziua, Am primit o citatie de la Tribunal pentru un proces cu ONRC (reclamant pentru Fond - dizolvare societate) pentru nedepunerea bilanturilor la o ... (vezi toată discuția)
Intampinare monalisaalina monalisaalina Ce se intampla daca reclamantul nu a primit o copie dupa intampinarea depusa de parat?prima data a amanat procesul,o sa ii de-a de la arhiva o copie oricand va ... (vezi toată discuția)