avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariatii delegati - la dispozitia angajatorului pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariatii delegati - la dispozitia angajatorului pe durata transportului??

Buna ziua!

Salariatii unei societati comerciale au fost trimisi in delegatie in strainatate pentru cateva zile. Avand in vedere ca drumul de intoarcere a fost parcurs sambata, ei solicita acum ca angajatorul sa le ponteze aceasta zi si sa le acorde drepturile corespunzatoare muncii pe durata repausului saptamanal.
Ce solutie legala vedeti la aceasta problema?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marcela.merdariu , utilizator 13:31, 7 Octombrie 2008
Intr-adevar, salariatii nu au fost acasa langa ai lor, si de aceea primesc indemnizatie de delegare. Ma gandesc ca salariul ar trebui totusi primit strict pentru orele lucrate.
Contractul colectiv la nivel de unitate nu reglementeaza decat f general aceasta chestiune.
1. Ultimul meu mesaj nu a fost terminat, dintr-o neintelegere. Aici "adelaida_07" are dreptate, daca salariatul a primit indemnizatia de delegare.
2. Puteti modifica CCM pentru a nu mai avea asemenea probleme cu salariatii.
Va multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Diurna cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Am o lucrare in afara localitatii unde firma isi are sediul social, la circa 80 km. Firma nu are alt punct de lucru, este inregistrata cu lucrari la ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)