In 14-11-2005 am cumparat o suprafata de teren arabil aflat in doua parcele una de 4ha si una de 5ha, cu extras de carte funciara din 16-11-2005. Parcela de 5ha este invecinata la un capat cu un canal de irigatii iar celalalt capat cu un drum de exploatare, si are lungimea de; o latura 749,76m si cealalta de 738,77m. Acum cateva zile mergand la camp la aceasta parcela de 5 ha am constatat ca firma care amplaseaza centrale eoliene in zona, a mutat drumul de exploatare 50m in parcela mea, desigur a scurtat toate celelalte parcele vecine cu a mea. Este posibil ca aceasta firma sa i-mi afecteze proprietatea fara sa ma instiinteze macar? Am intrebat pe cel care se ocupa cu masuratorile si mi-a spus ca ei au cadastru intocmit cu coordonate dupa noile reglementari si pe acolo trebuie sa traseze si sa amplaseze drumul, eu neavand cadastru cu coordonate. Deci cadastrul meu nu mai este valabil?? Ce este de facut? Va multumesc!
dvs sau vanzatorul ati platit acel "cadastru"? ati platit si taxele la stat si la ocpi? ( poate n-ati observat dar scria pe undeva "Romania")...
daca da, teoretic ar trebui sa va adresati celor carora le-ati dat banii #-o , daca e o problema de cadastru atunci OCPI va poate lamurii.
ca sa va dau o mica explicatie in 2005 este posibil ca nr dvs cadastral sa fie inregistrat doar pe "hartie" (chiar daca aceste hartii reprezinta acte) in ultimii ani verificarile si inregistrarile se fac intr-o baza electronica:
-deci daca nu sunteti in "baza electronica" atunci nu existati :O si un aviz tehnic cum e acela al unui drum trece cu 50m peste parcela dvs.
puteti incerca si la primarie, si/sau cauta un autorizat cadastru care sa faca o actualizare date cadastrale (o lucrare de "cadastru" similara cu prima dar cu alti bani) si odata cu depunerea lucrarii veti primi si raspunsuri certe de la OCPI cu privire la suprapunerea drumului pe parcela dvs.
Sa inteleg ca nr. cadastral al meu -si ale altora ca mine- care au cadastre intocmite inainte de anul 2006 cind am auzit ca s-a infiintat "baza electronica" au ramas doar pe hartie si nu s-au preluat in aceasta? Deci eu care am plan cadastral cu dimensiuni al parcelelor respective nu mai sunt valabile?(am uitat! traim in Romania) Le-am spus tehnicienilor care trasau drumul "daca aveam un imobil o locuinta, treceati cu drumul peste ea", iar ei au dat din umeri si mi-au spus ca ei bat tarusii -traseaza- dupa coordonate. Va multumesc pentru raspuns!
Cadastrare
elafinta
Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala
ruxpop
am patit-o , vecinul isi face cadastrul face si tarusarea si e totul ok , fac si eu cadastru si ajung sa fac tarusarea si stupoare vecinul intra peste mine cu ... (vezi toată discuția)