avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca incearca sa ma pacaleasca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca incearca sa ma pacaleasca?

Buna seara!Acum cateva luni de zile,am explicat problema mea legata de banca,dar din pacate nu mai pot posta acolo!Astazi am fost chemat la banca,unde mi sa zis ca au gasit o solutie de a recalcula creditul pe care il am la ei.M-am dus la banca si solutia gasita de ei a fost sa-mi transforme creditul pe care il am,din euro in lei cu o perioada de gratie de 6 luni.In perioada de gratie platesc o rata lunara de 540ron (rata lunara la creditul actual este de 170e) iar dupa expirarea perioadei rata va fi de 1020lei/luna.Recalcularea asta este facuta ptr. restul perioadei ramase pana la achitarea creditului(anul 2017).Eu i-am intrebat cu ce ma avantajeaza pe mine toata recalcularea asta ptr. ca peste 6 luni tot nu o sa-mi permit sa platesc rata deoarece este prea mare.Ei mi-au zis ca poate in astea 6 luni de zile o sa-mi gasesc un serviciu sau o sa-mi mai recalculeze inca o data ratele atunci dupa expirarea perioadei de gratie.Nu stiu ce sa fac!Mi se pare mie sau ei incearca sa ma prinda cumva intr-o hora pe care eu nu o pot juca pana la capat?Precizez ca eu le dau lunar cate 100e ptr imprumutul luat de la ei.Azi mi-au mai zis ca figurez restant la ei cu tot imprumutul pe care l-am luat in 2007 si ca vor vinde datoria mea daca nu sunt de acord cu conditiile puse de ei(adica recalcularea de azi).Data trecuta mi-ati zis ca nu pot fi executat silit deoarece nu am nimic pe numele meu.Eu ma gandesc sa merg asa in continuare si sa le dau cate 100e pe luna fara sa fiu de acord cu recalcularea asta a lor.Ce ma sfatuiti?!Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosminwon , utilizator 08:41, 13 Decembrie 2011
surpriza....nu se numeste pacaleala ci capitalism modern....;) adica odata ce te-au prins cu imprumutul nu mai scapi.:hammer:...doar nu va imaginati ca bancile sunt un soi de instituii caritabile ....

in rest, raspunsul ramane acelasi ...ce sa execute daca nu aveti nimic....riscul bancar, nu?
deci sa inteleg ca ma sfatuiti sa nu fiu de acord cu recalcularea asta!nu?
Daca acceptati propunerea lor, veti plati cu vreo 4000 de euro in plus fata de cat v-ar fi costat la rata ce-o aveati de plata. Daca ati luat cam 10 mii de euro imprumut, in 10ani dati 24 mii.
Sunt de parere sa dati cat aveti daca mai aveti, sa nu semnati angajamente daca nu le puteti onora.. pt ca veti semna un act aditional si veti avea de returnat suma majorata.
Chiar daca creditul va fi "vandut", cu firma de recuperari puteti negocia.. le va conveni sa primeasca si 100 de euro pt ca in afara de poprire pe 1/3 din salariu, in cazul dvs nu au ce face
av.antoanelageaman a scris:

surpriza....nu se numeste pacaleala ci capitalism modern....;) adica odata ce te-au prins cu imprumutul nu mai scapi.:hammer:...

... in romania de azi, "capitalism modern"... in romania- romanie (interbelica) si in europa de azi... infractiune...

... la "facilitatile" alea ma mir ca n-au cerut (atentie totusi!) si ipoteci (muuulte, ca sunt preturile scazute) pe noua valoare a imprumutului (marita), sa fie treaba si mai "moderna".:rolleyes:
Va multumesc ptr. raspunsurile date!

Alte discuții în legătură

Banca refuza negocierea rrobert rrobert Contract ipoteca nevoi personale. La data contractarii atat eu cat si sotia aveam salarii ce ne permiteau sa acoperim ratele, cheltuielile cu gospodaria si mai ... (vezi toată discuția)
Restanta credit- probleme cu banca bve bve Buna seara.Am facut un imprumut la o Banca in anul 2008 iar anul acesta am intimpinat niste probleme financiare deoarece am fost in somaj.Din aceasta cauza am ... (vezi toată discuția)
Dobanda datorata bancii in cazul platii anticipate ioanamihaela ioanamihaela Am platit anticipat un credit luat in iunie 2006 la una din bancile mari care detine un record de clienti nemultumiti. Am constatat ca dobanda incasata pana ... (vezi toată discuția)