avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca refuza negocierea
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca refuza negocierea

Contract ipoteca nevoi personale. La data contractarii atat eu cat si sotia aveam salarii ce ne permiteau sa acoperim ratele, cheltuielile cu gospodaria si mai ramanea o rezerva semnificativa. In 2010 sotia a ramas fara loc de munca, iar dintr-un salariu nu mai puteam acoperi ratele si celelalte cheltuieli. Familia este compusa din trei membrii.Am solicitat prelungirea termenului de ramburasare la 25 ani pentru a mi se reduce rata. Nu au acceptat decat restructurarea creditului prin micsorarea dobanzii la plata, diferenta fiind-u-mi inclusa in imprumut. Intrucat situatia nu s-a reglementat dupa un an am solicitat o noua prelungire a termenului de rambursare. Nu s-a aprobat . In schimb au venit cu propunerea un an sa platesc numai rata si un an numai dobanda. Am acceptat intrucat puteam sa fac fat. Intre timp sotia si-a gasit de lucru, salariul minim pe economie. a expirarea ultmului termen am facut din nou cerere de reducere a dobanzii. Cu toate ca sotia s-a angajat, din cauza cresterii euro, TVA- ului, ratei inflatiei, utilitatile au crescut, etc, pe noul graphic de rambursare nu pot achita ratele. Ar insemna sa murim de foame. Rata, dobanda la descoperirea de cont si leasingul, cu toate depasesc 60% din veniturile familiei, daca mai pun la socoteala si utilitatile pentru mancare mai ramane circa 4 mil lei, trei adulti (fiica mea este studenta la stat la zi si nu poate muncii din cauza orarului, negasind un angajator sa ii permita un program flexibil adaptabil dupa programa scolara,).
Le-am comunicat ca nu voi putea plati ratele si voi plati cat le-am platit si pana acum, cu 100e mai putin,. Banca refuzand alt dialog, ma ameninta ca ma baga in lista rau platnicilor iar sumele neplatite(rata plus dobanda) vor fi incluse in principal. Practic in acest ritm ajung sa nu mai pot platii niciodata .
Intrebare-CE POT SA MAI FAC ? vreau sa platesc dar nu pot cat vor ei!#-o
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:57, 8 Septembrie 2013
Incercati un contract de refinantare pt achitarea datoriei cu o alta banca, in conditii mai rezonabile de dobanda si rata a creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursarea anticipata stevethegreat stevethegreat In 2001 eu si sotia am contractat un credit ipotecar de la o banca mare de la noi, din Bucuresti. Creditul a fost in EUR pe 10 ani. Incepand cu 2003 am inceput ... (vezi toată discuția)
Diminuare dobanda la credit imobiliar alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, va rog ma poate sfatui cineva - cum pot obtine o diminuare a dobanzii in conditiile in care ulterior contractarii creditului am intrat in cic ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata integrala credit gabyioio gabyioio Buna seara! Problema mea este urmatoarea: in iulie, fiind in pana de bani, am facut o refinantare a unui credit. Mai aveam de platit vreo 70 de milioane. ... (vezi toată discuția)