avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata

Sunt angajata la Universitatea de medicina la care am semnat contract in anul 2008 pe perioada nedeterminata post obtinut in urma unui concurs. In prezent conducerea universitatii ne-a solicitat sa ne prezentam pt a semna un nou contract pe perioada determinata de 5 ani deoarece in noua lege a invatamantului este specificat ca pt postul de asistent universitar trebuie sa ai titlul de medic rezident sau de doctor (aceasta insemnand sa ai doctoratul). Deci cei care nu au doctoratul nu pot avea un contract pe perioada nedeterminata desi in momentul ocuparii postului de asistent aceste cerinte nu erau in vigoare.
Vreau sa stiu daca legea invatamantului se poate aplica retroactiv, este posibil ca sa ti se impuna sa semnezi un nou contract pe perioada determinata, practic sa se modifice tipul de contract de munca pe baza unei legi intrate in vigoare in anul 2011?

Oare poate cineva sa imi raspunda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 30 Noiembrie 2011
nu se aplica retroactiv ci de la data intrarii in vigoare
Legea dispune numai pentru viitor, ea nu are putere retroactivă, adică pentru trecut. Legea se aplică numai faptelor petrecute în intervalul de timp de la intrarea sa în vigoare şi până la ieşirea sa din vigoare, nu faptelor petrecute anterior intrării ei în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim in derulare modificat cu act aditional Theodor89 Theodor89 Buna ziua, As dori sa stiu o parere avizata legata de o problema personala pe care o descriu mai jos. Sunt angajat cu Contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca mirceabarbu mirceabarbu Buna ziua, Va cer parerea in privinta urmatoarelor articole din legea educatiei nr. 1 / 2011: ART. 301 (1) Pentru ocuparea funcţiei didactice de asistent ... (vezi toată discuția)
Salariu rezident cristiorto cristiorto Buna ziua! In cele ce urmeaza o sa fiu foarte scurt. Sunt medic rezident si preparator universitar la facultatea de medicina. Am sustinut rezidentiatul in ... (vezi toată discuția)