avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare-Cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare-Cazier

Salut.Am nevoie de ajutor,mai bine zis sa fiu indrumat sau sfatuit.In 1991am suferit o condamnare de 3ani si 6luni pentru vanzare de piese auto rezultate din furturi de masini.O perioada neagra a vietii mele.Dupa ispasirea pedepsei mi-am cautat de lucru,mi-am gasit si aveam nevoie de cazier judiciar.Minunea sau neatentia functionarului de la biroul caziere ori ce o fi fost ,a facut sa "iasa" cazierul curat.Pana sa reusesc sa ma angajez, acest cazier a expirat asa ca am procedat la obtinerea unui nou cazier care bineinteles ca a iesit "patat".Totusi firma(una din cele mai mari din lume) a acceptat si cazierul expirat de cateva zile.La aceasta firma am lucrat timp de aproape 15 ani.Intrebarea mea este :cazierul a devenit "curat"de la sine in tot acest timp sau necesita alte metode juridice,deoarece trebuie sa-mi schimb locul de munca ,urmare a falimentului companie la care am lucrat. Daca cineva poate sa-mi dea niste imformatii sau sfaturi utile rog foarte mult sa ma ajute.Va multumesc pentru rabdare, o seara buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: akon , utilizator 19:48, 18 Mai 2017
in instanta trebuie sa faceti o cerere de reabilitare.
cererea se depune la instanta de domiciliu sau la ceacare a pronuntata hotararea de condamnare.
daca nu va descurcati atunci apelati la un avocat.


DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul(a) ………….., domiciliat(a) in ………………….., va rog sa dispuneti


REABILITAREA MEA


de condamnarea (sau condamnarile) pe care le-am suferit.


Motivele cererii:


In fapt, prin sentinta penala nr. ……… din ……….., a judecatoriei ……….., in baza art. ……, am fost condamnat(a) la ………. inchisoare, fapta comisa la data de …………


Pedeapsa am executat-o in perioada …………….


De la data executarii si pana in prezent nu am suferit o noua condamnare in intervalul de timp prevazut de art. 135 C. pen., iar in aceasta perioada am avut asigurata existenta prin munca cinstita, am avut o buna conduita si am achitat in intregime despagubirile civile si cheltuielile judiciare la plata carora am fost obligat(a).


In toata aceasta perioada am fost incadrat(a) in munca la ……… si am locuit efectiv in ……………


In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 137 C. pen. si art. 494 - art. 498 C. proc. pen.


Dovada cererii o fac cu urmatoarele acte pe care le anexez: copia legalizata a hotararii de condamnare, biletul de liberare din penitenciar, adeverinta nr. ……. din ………., eliberata de unitatea la care am lucrat de la executarea pedepsei pana in prezent, chitanta de achitare a despagubirilor civile si a cheltuielilor judiciare, precum si o caracterizare din partea unitatii la care lucrez, din care rezulta ca am avut o buna comportare.


Privind dovada bunei mele conduite in societate si in familie, propun sa fie audiat martorul ……………


In vederea judecarii cererii, va rog sa dispuneti atasarea dosarul nr. ………, in care s-a pronuntat hotararea prin care am fost condamnat.


Data depunerii


…………..


Semnatura,


……….


DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ……………

av. vasilescu
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Va multumesc foarte mult dl avocat sper sa ma descurc ,in caz contrar voi apela la serviciile unui avocat.Cererea de reabilitare este formular tipizat sau se scrie de mana?
Se scrie "de mana", :D sau "de calculator". Asa cum v-a aratat colegul nostru mai sus.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
ContSters53919, utilizator
Multumesc pentru sesizarea facuta dar m-am exprimat eu gresit.]De mana trebuia sa-l pun in ghilimele,asta insemnand batuta la masina sau la calculator.Am intrebat insa clar daca cererea este tipizata sau nu.Imi cer scuze inca o data doamna pentru neintelegere,n-am vrut sa fiu rautacios.Va multumesc mult ,o seara buna.
Nicio clipa n-am gandit ca ati fost rautacios!
Am vrut doar sa ne amuzam putin, dar ati fost mult prea preocupat.

Alte discuții în legătură

Cerere catre instanta de judecata nicucraker969 nicucraker969 vreau sa merg luni 10.03.2009 cu urmatoarea cerere si catele care reies din ea pentru a sterge doua manenzi din cazier de acum 13 ani.as vrea sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de avocat Ang21 Ang21 Buna tuturor! As dori sa va intreb daca un student care este la facultatea de drept mai poate exercita profesia de avocat, daca acesta are in cazierul sau ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier ionelushh ionelushh in 1998 am fost condamnat la 5 luni de inchisoare (am facut duar 3 luni ) as vrea sa dau pentru permis de conducere ,si stiu ca imi trebuie cazier ce ar ... (vezi toată discuția)