avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CERERE CATRE INSTANTA DE JUDECATA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CERERE CATRE INSTANTA DE JUDECATA

vreau sa merg luni 10.03.2009 cu urmatoarea cerere si catele care reies din ea pentru a sterge doua manenzi din cazier de acum 13 ani.as vrea sa ma ajutati sa-mi spuneti daca e bine formulata,daca mai trebuie sa mai adaug ceva si unde trebuie sa o las sau ce am de facut cu ea acolo.nu-mi pot permite sa-mi angajez un avocat si trebuie sa ma descurc singur.va implor ajutati-ma!!!!

DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul .....,nascut la ......., domiciliat in orasul ........,strada . ........NR...., judet Dambovita, va rog sa constatati intervenirea reabilitarii de drept in cazul meu, in vederea radierii amenzilor din cazierul judiciar .


In fapt, prin sentintele penale :

nr.433, din 20.02.1996, a judecatoriei Targoviste,in baza art.36 alin.1, din decret 328/1966, am fost condamnat la plata unei amenzi de ...4lei.......,si cheltuieli judiciare de ...1leu.......,pentru fapta comisa la data de ....................

nr. 4 ,din 27.03.1996, a judecatoriei Pucioasa , in baza art.36 alin.1, din decret 328/1966, am fost condamnat la plata unei amenzi de ....10lei......, cu suspendare, gratiata leg.137/1997,si cheltuieli judiciare de ....1leu....... pentru fapta comisa la data de ....................


De la data executarii si pana in prezent nu am mai avut antecedente penale, iar in aceasta perioada am avut asigurata existenta prin munca cinstita, am avut o buna conduita si am achitat in intregime amenzile si cheltuielile judiciare la plata carora am fost obligat.

In toata aceasta perioada am fost incadrat in munca la SC ......si am locuit efectiv in orasul .....
In drept, imi intemeiez cererea in baza prevederilor art. 134 din Codul Penal

Dovada cererii o fac cu urmatoarele acte pe care le anexez:copie a cartii de identitate,cazierul judiciar in original, copii legalizate ale hotararilor definitive de condamnare, chitantele de achitare a amenzilor si a cheltuielilor judiciare, precum si o caracterizare din partea Primariei Orasului in care locuiesc, din care rezulta dovada bunei mele conduite in societate si in familie.




Data depunerii

…………..

Semnatura,

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI PUCIOASA


astept nerabdator raspunsurile voastre!!!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:58, 12 Februarie 2009
Daca este doar amenda penala s-ar putea sa mearga direct la Politie, serviciul Cazier, pentru ca dupa cum si dvs ati scris in cerere e vorba de o reabilitare de drept si nu una judecatoreasca...asa ca incercati mai intai la Politie. Daca deja ati incercat si trebuie neaparat ja Judecatorie, cererea e buna cu urmatoarele amendamente:)
De la data executarii si pana in prezent nu am mai avut antecedente penale
...nu am mai savarsit fapte penale.
Daca ati fost obligat si la alte cheltuieli (daune morale, materiale sau cheluieli de judecata), trebuie sa faceti si dovada achitarii acestora si s-ar putea sa aveti nevoie si de martori.

Av. Gheorghe Alexandru
am facut modificarea de care spuneati mai sus.insa eu nu stiu unde trebuie sa las cererea si actele in cadrul judecatoriei!si nici nu stiu ce sa cer..reabilitare de drept sau judecatoreasca???amnezile penale sunt de acum 13 ani pentru conducere fara permis(am condus o mobra-50 cm ) si in instantele de atunci am fost cu permisul de conducere aferent categoriei pe care l-am luat pana am ajuns in instante.chitantele amenzilor nu le mai am (sunt doar 13 ani de atunci si nu mai stiu de ele, dar le-am platit)si am considerat ca e mai bine sa le reachit din nou pentru a putea face dovada platii!!
ma gandesc ca in acelasi timp sa trimit si un memoriu cu cele semnalate in cerere catre seful inspectroratului judetean de politie pe care sa-l trimit prin posta cu comfirmare de primire(poate are in competenta radierea amenzilor din cazier)

multumesc mult si astept nerabdator un raspuns urgent!maine trebuie sa merg sa fac ceva in acest sens sa termin cat pot de repede cu eliminarea amenzilor din cazier intrucat sunt pregatit sa dau examen auto in vederea obtineri categoriei b si nu mi-a fost acceptat dosarul pt examen pe motvi cazier-patat!
In mod normal s-ar putea crede ca in cazul unei reabilitari de drept, Politia va face radierile necesare din oficiu, insa este adevarat ca in practica ei nu vor efectua aceste modificari pana nu prezentati o hotarare judecatoreasca care sa constate respectiva reabilitare (daca se fac toate demersurile necesare, acest lucru se poate obtine chiar si intr-un termen de judeacata) - cererea si actele anexe pe care vreti sa le prezentati sunt suficiente, oricum, daca judecatorul va mai avea alta solicitare veti mai pierde cel mult un termen


Judecătoria Pucioasa are sediul in Bulevardul Gării nr. 10. Cererea de constatare a reabilitarii de drept se depune la Judecatorul de serviciu.
nicucraker969 a scris:


nr. 4 ,din 27.03.1996, a judecatoriei Pucioasa , in baza art.36 alin.1, din decret 328/1966, am fost condamnat la plata unei amenzi de ....10lei......, cu suspendare, gratiata leg.137/1997,si cheltuieli judiciare de ....1leu....... pentru fapta comisa la data de ....................



:slap: Cel putin la asta chiar sunteti reabilitat de drept.
Ati fost la Cazier sa vorbiti? De ce pierdeti timpul in instanta?

Alte discuții în legătură

Reabilitare-cazier marioo marioo Salut.Am nevoie de ajutor,mai bine zis sa fiu indrumat sau sfatuit.In 1991am suferit o condamnare de 3ani si 6luni pentru vanzare de piese auto rezultate din ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cazier judiciar curat crinann crinann Buna seara. am o singura curiozitate, poti avea cazierul curat dupa 5 ani de inchisoare? Va rog, sa,mi raspunde,ti. (vezi toată discuția)