avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept la indemnizatie pentru CCC, rezidenta in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept la indemnizatie pentru CCC, rezidenta in strainatate

Buna ziua,

intentionez sa nasc in strainatate, in Austria, intrucat sotul meu va incepe sa lucreze acolo. Voi pleca in timpul concediului prenatal si voi reveni in tara dupa nastere (probabil dupa terminarea concediului postnatal). Atat eu cat si sotul meu suntem cetateni romani, cu domiciliul in Romania si vom continua sa avem domiciliul in Romania, dar din cate am inteles resedinta mea va fi automat considerata cea din Austria dupa 90 de zile petrecute acolo (iar intre momentul plecarii si cel al intoarcerii vor trece cu siguranta mai mult de 90 de zile) . Am vazut ca in ordonanta se prevede ca si conditie de acordare a indemnizatiei ca mama sa locuiasca in Romania cu copilul, iar in cererea de acordare a indemnizatiei trebuie sa precizez daca am sau nu resedinta in afara tarii. Intrebarea este: risc sa nu primesc indemnizatia daca voi bifa ca am resedinta in afara tarii? Exista cumva implicatii si asupra concediului?

Multumesc mult pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
cubine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 30 Noiembrie 2011
1. Da, exista acest risc daca pe perioada CCC nu stati in Romania cu copilul.
2. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC) sa va lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal, postnatal si indemnizatie crestere copil aneleena aneleena Buna ziua! Sunt insarcinata in 4 luni si lucrez in Romania de 8 ani in diverse locuri de munca. Intentionez ca imediat ce voi intra in concediul prenatal sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui femei care lucreazã in austria ggdaniel ggdaniel buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post ... (vezi toată discuția)
Despre prenatal in romania. va rog sa ma ajutati, sunt o viitoare mama si nu stiu ce sa fac!!! adrianasiadrian adrianasiadrian buna ziua!!!! Eu cu sotul meu suntem in Italia. El a lucrat in Italia cu contract 10 luni si acum este in somaj. A ramas fara loc de munca si ne-am intors in ... (vezi toată discuția)