avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre prenatal in Romania. Va rog sa ma ajutati, sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre prenatal in Romania. Va rog sa ma ajutati, sunt o viitoare mama si nu stiu ce sa fac!!!

buna ziua!!!! Eu cu sotul meu suntem in Italia. El a lucrat in Italia cu contract 10 luni si acum este in somaj. A ramas fara loc de munca si ne-am intors in tara. da aici nu am gasit de munca inca. Asi avea vreoposibilitate sa am prenatal in Romania????? Cine are un raspuns èpentru mine sa ma contacteze va rog frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 13 Decembrie 2015
Condiţiile pentru acordarea concediului de creştere a copilului:

Pentru a putea beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, părinţii, tutorii ori persoanele care îl în plasament trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

– să aibă domiciliul sau reşedinta pe teritoriul României
– să locuiască împreună cu copilul şi să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestuia
– să fi realizat venituri supuse impozitului pe venit în ultimele 12 luni anterioare naşterii, adopţiei, ori luării în plasament a copilului. Aceste venituri pot proveni din salarii, activităţi independente, activităţi agricole, dar şi ajutorul de şomaj sau indemnizaţia de creştere a copilului. De indemnizaţie pentru creşterea copilului beneficiază şi cei care se află în concediu fără plată pentru a participa la cursuri de formare profesinală sau cursuri la zi.
Concediu de maternitate este una, iar CCC este alta.

Concediul de maternitate mai este cunoscut si prin denumirile:concediu medical de sarcina/lauzie sau concediu prenatal si concediu postnatal.

Concediul se acorda femeilor care au cel putin o luna de stagiu de cotizare sau stagiu asimilat in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical de sarcina/lauzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal ambrus_marc9 ambrus_marc9 Buna ziua,as dori sa va intreb sunt angajata de 7 luni de zile cand am emrs sa mai interesez ce fel de contract am am aflat ca am contract pe 2 ani de zil am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil panait-alina panait-alina buna ziua, vreau si eu sa stiu daca pt beneficia de concediu de crestere copil perioada de 2 ani daca eu nasc in luna mai si eu sunt angajata din luna iunie ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestea copilului adela25 adela25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In ce conditii se acorda concediul pentru cresterea copilului? Unde lucrez eu acum nu am un contract pe perioada ... (vezi toată discuția)