avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisia de cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisia de cercetare disciplinara

Pentru alcatuirea comisiei de cercetare disciplinara intr-o societate cu doi administratori se poate alcatui din directorul general, consilierul juridic si o alta persoana cum ar fi , directorul adjunct?
Exista vreo interdictie daca doi dintre acesti membri sunt rude de gradul 1?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tamarka , utilizator 17:50, 31 Ianuarie 2011
Cred ca ar trebui mai intai sa citesti Regulamentul de Ordine Interna al societatii.
Codul muncii vorbeste de persoana imputernicita cu cercetarea disciplinara prealabila iar CCMUNN vorbeste de comisie constituita de angajator. Indiferent ca e persoana imputernicita sau comisie, nu se pomeneste nimic de componenta ei (exceptia fiind ca salariatul poate fi asistat de un reprezentant al salariatilor sau al sindicatului). Dar, cum spunea si "hareta", aceste aspecte se regasesc in CCM la nivel de unitate sau/si in Regulamentul intern.
Va multumesc pentru raspunsuri. Stiam si eu ca nu exista o reglementare stricta in componenta acestei comisii dar am mai auzit si alte pareri.....si vroiam sa fiu sigura.
ankalaura85 a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri. Stiam si eu ca nu exista o reglementare stricta in componenta acestei comisii dar am mai auzit si alte pareri.....si vroiam sa fiu sigura.

Inteleg ca este mai mult o problema de moralitate decat de legalitate.
Daca ati pus intrebarea inseamna ca exista o problema si desi nu este prevazut ca rude nu pot face parte din aceasi comisie este bine sa nu neglijati faptul ca in cazul unui proces poate fi speculata aceasta situatie.
Componenta comisiei de disciplina este stabilita prin decizia conducerii societatii.
Nu exista nicio interdictie cu privire la componenta comisiei de discipline din cadrul unei societati comerciale.

La institutiile publice, exista aceasta interdictie , si anume :
Nu poate fi membru in comisia de disciplina functionarul public care se afla in una dintre urmatoarele situatii de incompatibilitate: a) este sot, ruda sau afin, pana la gradul al patrulea inclusiv, cu conducatorul autoritatii sau al institutiei publice; b) este membru al comisiei paritare; c) a fost sanctionat disciplinar, iar sanctiunea disciplinara nu a fost radiata, in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Vreau sa fac o cercetare disciplinara si nu sunt multumita de formularele mele... Ma poate ajuta cineva cu un model de -referat de sesizare; ... (vezi toată discuția)
Decizie numire comisie de disciplina claudia_cristina claudia_cristina Buna, As avea nevoie de un formular de decizie de numire a comisiei de disciplina in cazul unei cercetari disciplinare a unui angajat. Daca cineva are un ... (vezi toată discuția)
Altercatie la servici ENGFULL ENGFULL intr-o cerere adresata conducerii o salariata face cunoscut ca in timpul programului de lucru a fost agresata verbal si fizic de un coleg se intelege din ... (vezi toată discuția)