avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisia de cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisia de cercetare disciplinara

Pentru alcatuirea comisiei de cercetare disciplinara intr-o societate cu doi administratori se poate alcatui din directorul general, consilierul juridic si o alta persoana cum ar fi , directorul adjunct?
Exista vreo interdictie daca doi dintre acesti membri sunt rude de gradul 1?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tamarka , utilizator 17:50, 31 Ianuarie 2011
Am pus problema deoarece Directorul General nu doreste sa faca parte din comisie deoarece "cineva" l-a informat ca ar trebui sa fie "neutru deoarece intr-un eventual proces ar putea fi inteles acest lucru ca un interes ascuns".

.
In principiu, directorul general nu face parte din comisia de disciplina. El va fi cel care va semna decizia de aplicare a sanctiunii disciplinare propusa de aceasta comisie ....
Directorul General decide asupra sanctiunii si semneaza respectiva decizie de sanctionare in baza recomandarilor facute de comisie si a procesului verbal de cercetare disciplinara prealabila.
Ilegal nu este ca 2 membrii ai comisiei sa fie rude, dar poate ca mai bine s-ar evita acest lucru pentru a nu se suspecta de incorectitudine.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Comisia propune aplicarea sau neaplicarea unei sancţiuni disciplinare după finalizarea cercetării, iar angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine privind componenta acestei comisii de cercetare disciplinara prealabila.
Ce se intampla daca presedintele comisiei intocmeste un referat de sanctionare a unui angajat din subordine si apoi il convoaca pe acesta la cercetare. Presedintele mai are dreptul sa conduca cercetarea?Cine poate sa il inlocuiasca pe presedinte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Vreau sa fac o cercetare disciplinara si nu sunt multumita de formularele mele... Ma poate ajuta cineva cu un model de -referat de sesizare; ... (vezi toată discuția)
Decizie numire comisie de disciplina claudia_cristina claudia_cristina Buna, As avea nevoie de un formular de decizie de numire a comisiei de disciplina in cazul unei cercetari disciplinare a unui angajat. Daca cineva are un ... (vezi toată discuția)
Altercatie la servici ENGFULL ENGFULL intr-o cerere adresata conducerii o salariata face cunoscut ca in timpul programului de lucru a fost agresata verbal si fizic de un coleg se intelege din ... (vezi toată discuția)