avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare credit impotriva riscului de somaj
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare credit impotriva riscului de somaj

Buna ziua. Sunt in prezent angajat la o societate comerciala, si in conditiile in care am contract de munca pe perioada nedeterminata si perspective rezonabile de a-mi pastra locul de munca, as dori sa fac o asigurare impotriva riscului de somaj in beneficiul bancii unde am un credit de nevoi personale fara ipoteca.
Am contactat banca, aceasta are divizie de asigurari,dar nu si produsul acesta in portofoliu. Am stabilit cu ei un acord de principiu,in cazul in care un alt asigurator e dispus incheie polita in beneficiul lor. Exista posibilitati de a lua o astfel de polita de pe piata asigurarilor?
Cel mai recent răspuns: nextservice , utilizator 10:36, 2 Decembrie 2011
Incercati la Generali. Dar cel mai bine va duceti la un broker de asigurari care lucreaza cu toate soc. de asigurare si intrebati.
Sunt si alte firma care vand acest produs si este bine sa-l alegeti pe cel care va raspunde mai bine la cerintele dv. Cereti sa vi se faca o oferte de la mai multi asiguratori si analizati-le cu atentie.
Este un produs pe cale de disparitie si asta datorita climatului economic din Romania, insa cel putin un asigurator mai practica acest produs.
Din pacate ceea ce doriti dumneavoastra nu mai exista. Produsul se referea de fapt la un anumit tip de asigurare de viata care avea in clauze si acest risc... dar prevedea plata creditului pe un timp limitat... de regula cam 3 luni max... si de regula daca decedati. Asta ca sa nu puna familia in imposibilitate de plata. Nu exista insa produs care sa acopere valoarea creditului pentru riscul de somaj in cazul in care nu mai aveti posibilitatea platii creditului si totodata sa va exonereze de plata acestuia.
Apropo.... nici macar Generali nu asigura un astfel de risc... ei insa se evidentiaza prin asigurarile acceptate de banci pentru ca au in cadrul riscurilor asigurate si evenimentele socio-politice.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
alyendesign, utilizator
Din cate stiu eu, da! dar atentie. In caz de somaj, firma asiguratoare va face un dosar de analza daune si daca se aproba iti va plati doar dobanda din rata, pe durata somajului. Eu m-am trezit la 2 luni de la intrarea in somaj si... nu platesc retroactiv, ci doar din momenmtul depunerii dosarului.

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare privata paulhm paulhm este posibil sa faci o polita de asigurare privata pentru somaj ca salariat sau ca PFA?este posibil sa faci o polita de asigurare privata pentru pierderea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul in urma decesului maya17 maya17 Buna ziua. Anul trecut ,,exact pe 31 Decembrie,tatal meu a contractat un credit de nevoi personale ,fara garantie imobiliara,de la un IFN(TBI).Valoarea ... (vezi toată discuția)
Plata ratelor papiu papiu buna.Ma numesc Papiu Septimiu si acum cateva zile mi-a fost b furat din masina un laptop cumparat prin rate la cetelem.furtul l-am reclamat la politie,am ... (vezi toată discuția)