avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata ratelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata ratelor

buna.Ma numesc Papiu Septimiu si acum cateva zile mi-a fost b furat din masina un laptop cumparat prin rate la cetelem.furtul l-am reclamat la politie,am anuntat la cetelem si i-am rugat sa extindem creditul ,pe acelasi credit sa iau alt calculator(avind nevoie),dar au spus ca nu se poate,produsul nefiind asigurat impotriva furtului,numai in cazul in care intru in somaj,incapacitate temporara de munca sau deces.Produsul l-aam achizitionat in rate acum un am,dorind sa cumpar alt produs,am spus sa-mi extinda creditul cu perioada scursa si sa cumpar un produs la suma aprobata in contract.Mi-au spus ca le pare rau ,dar trebuie sa platesc in continuare,nu se poate ceea ce doresc eu.
Deci mai platesc 4 ani ceva ce nu am ,desi pot dovedi(adevereinta de la politie)ca ceea ce platesc nu mai am (nu din vina mea)si sunt dispus sa platesc,dar sa stiu pentru ce.Pana acum nu am intarziat cu ratele niciodata.
V-as ruga sa-mi spuneti daca nu exista vreo cale legala care sa-i oblige pe cei de la cetelem sa accepte ceea ce le-am propus eu.Multumesc
Cel mai recent răspuns: kenzokent , utilizator 14:02, 3 August 2009
cum nu este vina ta? trebuia sa eviti aceasta intamplare si sa nu il lasi in loc nesigur. Cei care ti l-au vandut nu au nici o vina ca tu ai fost neglijent si nu ai stiut cum sa ai grija de el. In cazul in care bunul era asigurat impotriva furtului , situatia era alta, puteai sa recuperezi o parte din bani de la firma de asigurari.. Dovada de la politie nu te ajuta cu nimic, tot vei fi obligat sa rambursezi creditul...
Cei care v-au vandut laptop-ul ofera garantie doar pentru defectiunile produsului , nu si pentru furtul acestuia.
De ce nu ati facut o asigurare Casco la masina , asigurand inclusiv bunurile care le aveti in ea? Astfel, erati protejat...
multumesc de raspuns,dar eu am intrebat frumos si nu am acuzat pe nimeni,iar laptopul nu era la vedere.Am cerut doar un raspuns,poate e greseala mea(intr-o oarecare masura)dar nu stiu cine esti dumneata sa ma cataloghezi.puteai sa raspunzi frumos,cum au facut-o altii.
MULTUMESC ORICUM
Multumesc de raspuns,laptopul l-am primit,bani de casco nu am,masina e o dacia 1310
Imi pare rau daca ai inteles gresit , nu am avut nici un moment intentia sa-ti raspund cu rautate, ci doar am vrut sa constientizezi ca ai parte semnificativa de vina la cele intamplate.

Alte discuții în legătură

Furtul unui obiect la care inca sunt platite rate mihaelllatya mihaelllatya Buna ziua! Am cumparat un laptop in rate si sambata a fost furat. Nu am terminat de platit ratele. Nu am facut vreo asigurare a produsului. #-o Am sesizat ... (vezi toată discuția)
Asigurare papiu papiu Ca sa intelegeti mai bine ce doresc sa intreb , trebuie sa incerc sa va explic de ce va adresez intrebarile de la sfarsit. Acum aprox. 5 ani am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Card de credit cetelem sneferu sneferu Buna ziua, In luna decembrie am cumparat un laptop prin intermediul unei oferte Cetelem cu 18 rate si dobanda 0%. Odata cu acest credit am primit si un card ... (vezi toată discuția)