avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită asigurare
Discuție deschisă în Executare silită

asigurare

Ca sa intelegeti mai bine ce doresc sa intreb , trebuie sa incerc sa va explic de ce va adresez intrebarile de la sfarsit.
Acum aprox. 5 ani am cumparat un laptop in rate , am platit rate ani de zile (in fiecare rata plateam asigurare 5 lei) , nu am primit un exemplar din polita ca sa vad pentru ce e asigurat , iar cand am anuntat creditorul( prin telefon) ca m-i s-a furat acel laptop (putand dovedi cele spuse ) m-i s-a spus ca trebuie sa platesc in continuare ( sa platesc ceva ce nu mai am dintr-un motiv de forta majora). Nu am mai platit , intre timp cel care l-a furat a fost prins si inchis eu primind de la tribunal o hartie cum ca trebuie sa primesc despagubiri de la cel inchis , iar recent am fost amenintat cu executarea silita de catre creditor .
Somatia de executare silita a ajuns la socrii ( unde am lucrat eu cu 2 ani inainte de a lua acel laptop-adresa pe care nu stiu de unde au luat-o deoarece cand am luat laptop-ul am dus adeverinta de servici de unde lucrez si acum si pe buletin aveam adresa care o am si acum- jud. Cluj , iar socrii in jud. Mures ).Adresa de pe somatie e cea de unda am lucrat si nici macar a socrilor.
Eu personal nu am primit nici o somatie , desi contractul de cumparare al laptopului e pe numele meu.Pe somatie apare numele meu , dar adresa de pe somatie eu nu am avut-o niciodata (si nu e nici adresa socrilor-ei primind somatia de la postasita pentru ca se cunosc si postasita ma cunoaste si pe mine)
Prin asigurarea unui bun mobil (cumparat in rate) nu se intelege ca e asigurat si impotriva furtului (fiind mobil il poti lua cu tine)?
Exista vreo lege care sa reglementeze modul de asigurare a bunurilor mobile cumparate in rate? Pot sa ma executre silit daca nu am nimic pe numele meu si daca eu nu am primit nici o somatie??
Sper ca ati inteles ce vreau sa intreb Multumesc anticipat!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Descoperire de card neachitata somesanadina somesanadina buna ziua.am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns la dvs.am facut o descoperire de card in luna mai a anului 2009.am platit cateva rate dupa care nu am ... (vezi toată discuția)
Neplata la birouri credite dana83 dana83 acum cinci ani am facut o rata de 17 milioane care in ziua de astazi a ajuns la 88 milioane,nu mai am posibilitati sa platesc acum,rata a fost facuta la adresa ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita Mez87 Mez87 Buna seara. Am primit ieri o somatie pt neplata unui credit bancar din 2016. Eu sunt plecat in Anglia din septembrie 2016 si nu am avut posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)