avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Descoperire de card neachitata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Descoperire de card neachitata

buna ziua.am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns la dvs.am facut o descoperire de card in luna mai a anului 2009.am platit cateva rate dupa care nu am mai putut plati.in august 2010 m-am casatorit si m-am mutat in casa socrilor mei.dupa ceva vreme au inceput telefoanele si plicurile cu amenintari de executari silite.a venit la usa socrului meu un executor care i-a spus ca daca nu platesc ii vor fi luate bunuri din casa.intrebarea mea este:in ce masura se poate lua din casa socrului meu bunuri,in situatia in care eu nu am nici un bun acolo,iar tot ce e in casa e pe numele socrilor mei?eu momentan sunt operata de hernie de disc si am doar un venit de 200 de lei si nu pot plati.
In speranta ca ma ve-ti lamuri,va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:09, 27 Iunie 2013
Ati facut o asigurare in momentul in care ati facut descoperirea de card? In mod normal daca bunurile nu sunt pe numele dumneavoastra, executorul silit nu are ce sa va ia...
Nu conteaza daca a facut asigurare, cat nu a fost asigurat riscul imposibilitatii de plata.
Stati linistit ca nu poate lua bunurile socrului.
Sigur ala care a venit era executor ?
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Aveti perfecta dreptate, dar multa lume nici macar nu citeste asigurarea... treaba cu executorul silit, daca intr-adevar a fost, cred ca a fost pentru intimidarea dumneavoastra
imi cer scuze dar din graba am uitat sa precizez faptul ca apartamentul socrilor mei este dat sotului meu cu drept de uzufruct,dar fara ca sotul meu sa poata face ceva cu apartamentul cat traiesc acestia.in acest caz se poate face ceva de catre executor?va multumesc pt raspunsurile date pana acum.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
somesanadina, utilizator
Datoria e exclusiv a dvs, daca sotul dvs nu a cumparat imobilul in perioada casatoriei, dvs nu aveti vreun drept la acea casa.

Alte discuții în legătură

Executare silita, fidejusiune datornic datornic buna dimineata.va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema cu executarile silite.am luat o linie de credit de la o banca,am achitat din linie cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Executare apartament adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Sotia mea(unica mostenitoare) dispune de un apartament (cu act de vanzare cumparare) de la parinti de pe vremea cand nu eram casatoriti(cu numele de ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune- acte succesive, imbunatatiri edward1970 edward1970 In anul 1993 dupa casatorie am cumparat impreuna cu sotia apartamentul socrilor mei, cu clauza sa-i tinem in spatiu pana la moartea acestora.Am facut acest ... (vezi toată discuția)