este posibil sa faci o polita de asigurare privata pentru somaj ca salariat sau ca PFA?este posibil sa faci o polita de asigurare privata pentru pierderea capacitatii de munca cand esti in concediu medical ? stiu ca in cazul unui credit bancile au acest fel de asigurare de viata dar fara sa iau credit nu se poate ?
Bancile, la contractele de credit, impun incheierea unei asigurari de viata care cuprinde riscul de neplata a restului de imprumut nerambursat, in caz de deces.
Pentru pierderea capacitatii temporare de munca ( C.O.) e necesara incheierea unei asigurari medicale, care poate stabili, printre altele, o indemnizatie zilnica si/sau suportarea unor tratamente necesare refacerii sanatatii. Acest tip de asigurare nu e de loc ieftin, insa puteti sa va adresati firmelor de asigurari care practica astfel de asigurari. Aceleasi indrumari si pentru asigurarile de somaj.
Nu exista in Romania asiguratori care sa asigura reicul de somaj. In unele polite de viata care se incheie ca polite complementare pt creditele date de banci se acorda despagubire pt 3 rate (fara dobanda). Doar atatsi nimic mai mult. Cel putin asa stiu eu si daca stie cineva altceva atunci esta bine sa posteze pe forum ca sa aflam si noi.
Este foarte greu de gasit in Romania o astfel de asigurare, mai ales in cadrul economic actual.In anii trecuti se mai gaseau asiguratori care aveau in portofoliu aproape toate tipurile de asigurari...acum din pacate majoritatea si-au scos din portofoliu asigurarile cu risc ridicat.
Exista asigurari de viata incheiate de Companiile de Asigurare(Bancile nu sunt companii de asigurare si chiar daca incheie o asigurare o fac in interesul lor nu al clientului) , ce au in componenta de clauza suplimentara la contractul de baza o parte din cerinta dv....,intradevar costurile sunt mari pentru ca riscurile acoperite sunt mari.