avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e legal ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e legal ???

am si eu o intrebare : de 3 luni firma la care lucrez a inceput sa ne oblige sa facem cereri de concediu fara plata cam 15 zile pe luna. noi lucram normal 25 de zile /luna si salariile le incasam la gri. luna trecuta ne-am trezit cu state de plata ca si cum am fi lucrat 5 zile din 25. e normal ?? nu afecteazavechimea si stagiul de cotizare la pensie. ??? ce pot face in situatia asta mai ales ca am o varsta ... deci lucrand 1 an practic mi se vor recunoaste doar 3 luni...iata o noua metoda de sclavie moderna !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 30 Noiembrie 2011
Nu este legal. Tot ce puteti face este sa sesizati ITM-ul. Va puteti recupara drepturile prin instanta dar trebuie sa aveti martori.
martori ca ce ??? am dovezi statele de plata si listele pe care luam banii in copie
Martorii va trebuie pentru a demonstra ca angajatorul va obligat sa faceti cereri de CFP ... statele de plata fac dovada primirii salariului ... in statele de plata pe care ati semnat cum sunteti trecut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

8 luni lucrate 25 de zile de concediu legal acordate e posibil? nae2012 nae2012 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Lucrez la o firma de 8 luni iar in aceste 8 luni m-au lasat acasa si mi-au luat zile de concediu legal...iar noi avem dreptul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata obligatoriu? ecaterynne ecaterynne buna ziua, firma la care lucrez , ne obliga de un an de zile, sa ne luam concediu fara plata, 4 zile pe luna. In caz ca nu dorim sa semnam aceasta cerere de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar cerasela1986 cerasela1986 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru. Firma la care lucrez ne obliga sa luam 5 zile de CFS pe luna. Ni s-a spus verbal, in cadrul personalului TESA, ca, ... (vezi toată discuția)