firma la care lucrez , ne obliga de un an de zile, sa ne luam concediu fara plata, 4 zile pe luna. In caz ca nu dorim sa semnam aceasta cerere de concediu fara plata , ne ameninta ca ne da afara. Este legal ceea ce fac? ce ar trebui sa fac in caz ca nu mai vreau sa semnez aceasata cerere?
Nu este normal, CFP trebuie sa fie solicitat de salariat si nu fortat de angajator. Din pacate este foarte greu de dovedit acest lucru, daca ati semnat deja cererea.
Doar in cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz, potrivit prevederilor art. 52 alin. 3 Codul muncii.
de un an semnam in fiecare luna, si nu doar eu, aproape toate departamentele firmei.
dar i-am spus sefului ca nu mai semnez si mi-a spus ca daca nu semnez trebuie sa ne dea afara.