avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

Buna ziua,
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Am un copil din afara casatoriei, am deschis proces pentru stabilirea paternitatii intrucat tatal nu a vrut sa recunoasca copilul. Acum urmeaza sa se prezinte sa recunoassca copilul dupa ce i am pus in vedere ca voi cere expertiza ADN pe ca o va si plati de altfel daca nu recunoaste de buna voie.
Intrebarea mea este: pot sa cer in cadrul aceluiasi proces incredintare minor si pensie de intretinere? Trebuie sa mai depun vreo cerere sau pot sa cer verbal si sa se consemneze? Este corect sa cer pensia de la nastere, intrucat el a tagaduit paternitatea?
Multumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: c_stefania , utilizator 16:18, 9 Decembrie 2011
Buna seara
In proces puteti cere in cererea de chemare in judecata atat incredintarea minorei cat si plata pensiei de intretinere.Am inteles ca ati deschis deja actiunea, atunci verbal puteti cere instantei incredintarea minorei , instanta care va intreba paratul, in speta tatal minorului,daca este de acord. Daca da, instanta va trimite o adresa catre institutiile abilitate care vor trimite o comisie ce va constata conditiile pe care le oferiti minorului.
E posibil ca instanta sa va acorde pensia de intretinere doar de la data la care tatal copilului a recunoscut ca e parintele acestuia.
Sper ca v-am fost de folos....
Dupa Noul Cod civil, autoritatea parinteasca se exercita in comun, deci aveti ocazia sa fiti obligata a primi vizita tatalui , a da copilul sa fie luat acasa la tata, sa-si petreaca timp cu el, sa-i cereti acordul pentru pasaportul minorului si procura pentru fiecare deplasare....
Legea mai prevede contributia in natura la cresterea copilului, deci e bine sa-i spuneti taticului ce tip de scutece si ce numar preferati, ca sa nu va alegeti cu surprize, eventual sa-l informati si ce mananca copilul, altfel va treziti cu sunca afumata si tuica de prune ca aport in natura.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Martonze, utilizator
Da, multumesc ... doar ca lucrurile s au mai complicat si se pare ca se lungesc impotriva vointei noastre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Neintelegere asupra educatiei copilului nicoletagh nicoletagh Buna ziua, In urma casatoriei cu fostul sot a rezultat un copil minor, care anul acesta trebuie sa inceapa scoala. Exercit impreuna cu tatal minorei ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac...?? ionaurel ionaurel As dori sa va intreb daca putem anula o PROCURA PT un comil minor in virsta de 4ani data tatalui meu pa o durata nedeterminata ce consta in ridicarea ... (vezi toată discuția)