Buna ziua,
In urma casatoriei cu fostul sot a rezultat un copil minor, care anul acesta trebuie sa inceapa scoala.
Exercit impreuna cu tatal minorei autoritate parinteasca comuna, iar copilul imi este incredintat spre crestere. Tatal nu este de acord ca minora sa urmeze scoala la care suntem arondate (domiciliul nostru este stabil, intr-o zona bine cotata), ci insista ca minora sa urmeze o scoala din apropierea domiciliului lui si sa ii incredintez minora spre crestere prin acord.
De mentionat ca tatal nu locuieste la adresa de domiciliu, acela fiind apartamentul mamei lui (deci a bunicii paterne), tatal locuind in afara orasului, pe o proprietate comuna a noastra (nepartajata inca). Argumentul prezentat de tata este ca este in interesul minorei ca bunica paterna sa aiba grija de ea dupa preluarea de la scoala, urmand ca el sa vina de la serviciu si sa petreaca timp cu ea. Nu precizeaza insa si ca apoi el pleaca spre resedinta de fapt din afara orasului. Serviciul lui se afla in oras, deci vine zilnic in oras.
Pe de alta parte, copilul nu doreste sa locuiasca cu bunica paterna sau cu tatal, fiind foarte atasata de mine si eu de ea.
In plus, nu vad un argument solid de a perturba viata curenta, stabila, pe motiv ca bunica paterna e pensionara si o poate lua de la scoala si sta cu ea.
Un alt argument invocat de tata este ca n-ar mai fi necesar ca eu sa platesc bona sau afterschool (si aici am o mentiune: tatal contribuie la intretinerea ei cu sume 'modice', intre 5ron si 250 ron lunar, desi se pretinde Country leader la firma 'x', si nici in natura nu contribuie major, nu ii cumpara copilului haine decat foarte rar, hrana este de obicei furnizata de bunica paterna, la gradinita nu contribuie - nu a platit niciodata contributia, a platit o singura data materiale pt serbare 50 ron). A inceput sa plateasca pensie alimentara (nu plateste niciodata suma intreaga) la 6 luni dupa hotararea judecatorasca, cand am facut plangere penala.
Pentru copil ar fi, din punctul meu de vedere, o ruptura majora din punct de vedere emotional sa nu mai locuiasca cu mine si un factor destabilizant major, in conditiile in care suntem foarte atasate una de alta.
Ca sa nu divaghez prea tare, nu vad niciun motiv pentru care sa accept incredintarea minorei lui si bunicii paterne, intrucat consider ca ii afecteaza interesul in mod negativ, nicidecum pozitiv.
Cu toate acestea, imi doresc ca tatal sa isi dea acordul pentru inscrierea la scoala din proximitatea locuintei noastre si sa nu ma puna in dificultate in acest sens. Copilul va avea nevoie si de tata la manifestarile scolare (sedinte cu parintii etc) si in afara lor, si chiar imi doresc un acord, insa nu stiu ce e de facut. Tatal se impotriveste tuturor initiativelor mele si vine cu unele nefezabile, menite sa ne afecteze stabilitatea.
Copilul deja a auzit ca tatal vrea sa o dea la alta scoala si ii este frica sa nu fie despartita de mine.
Ce putem face pentru a normaliza/stabiliza situatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
nicoletagh , utilizator
10:17, 2 Martie 2018