avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte de bloc

Buna Ziua.
Presedintele din blocul nostru,sa mutat din bloc de aproape un an de zile dar el continua sa fie presedinte si pentru asta este platit.
Este legal asa ceva nu spun ca vine din joi in pasti si mai dispune fara nici-o sedinta cu locatari in prealabil, de niste sume de bani incasate de la o firma care a montat pe bloc sateliti de receptie,iar el foloseste acesti bani pentru a despagubi nu stiu ce locatar ca-i ploua in casa, adica da bani la acela sa-si repare singur acoperisul,si multe altele face.Din cite stiu eu acesti bani sunt ai nostri locatarilor in egala masura,ca pe toti ne radiaza acele antene.
Se poate sa incaseze bani si sa-i puna la banca pentru dobinda?iar noi nu stim niciodata ce sume sunt ca nu afiseaza nicaieri nimic.
Ce putem face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cotelino , utilizator 15:34, 30 Noiembrie 2011
Comitetul de conducere si dunarea genarala trebuie sa ia decizia pentru a corecta problemele si nelamuririle.
Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

"Art. 52
(1) Consiliile locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti sprijina activitatea asociatiilor de proprietari pentru realizarea scopurilor si sarcinilor ce le revin, in conformitate cu prevederile legale in vigoare."
In consecinta, adresati-va compartimentului specializat din cadrul primarei care va trimite reprezentantii la fata locului si care vor dispune masuri care devin obligatii ale administratiei
Daca nu doriti prezenta acestora, convocati o adunare generala, in conditiile de mai jos, si schimbati presedintele
art 23
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari fara presedinte gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. Blocul in care locuiesc a ramas de la inceputul lunii iulie fara Presedinte. Acesta si-a dat demisia, ... (vezi toată discuția)
Antene gsm pe blocuri de locuinte dan.dan dan.dan Buna dimineata, Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Cand administratorul asociatiei nu afiseaza situatia financiara ... tipo tipo Cand administratorul asociatiei nu afiseaza situatia financiara trimestriala , cheltuielile lunare, si nu convoaca adunari generale chiar si in urma ... (vezi toată discuția)