avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare cadru didactic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare cadru didactic

am scris aceasta intrebare si pe forumul personalului didactic auxiliar
cine ma poate lamuri? cine s-a mai confruntat cu aceasta situatie/

Ordin MECTS 5552/7.10/.2011 spune ca "de regula" cadrul didactic din preuniversitar se pensioneaza la sfarsitul anului scolar
dar daca in scoala exista cadre didactice titulare ale scolii cu restrangre nesolutionata
mai are dreptul acel pensionar sa stea dupa data varstei de pensionare?
de ex: dta varstei de pensionare este 22 oct. 2012 , dar exista un coleg de aceeasi specialitate, titularul scolii, cu restrangere nesolutionata
pensionarul mai continua anul scolar in conditiile in care cel nesolutionat sta in concediu fara plata sau face naveta in conditii grele"
cum se interpreteaxza acel "de regula"? care sunt exceptiile?

Alte discuții în legătură

Pensionare in invatamant lenrob lenrob In urma restrangerii de activitate in invatamant am ramas titulara scolii, dar cu restrangere nesolutionata. Anul viitor va iesi la pensie o co;lega, dar dupa ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la cei 100 euro pt. carte, ca si cadru didactic, daca...? meli22 meli22 Am dreptul la cei 100 Euro pt. carte, ca si cadru didactic titular cu o vechime de 11 ani, daca... in anul scolar 2006-2007 am predat la catedra tot anul, iar ... (vezi toată discuția)