avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... epilepsia
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

epilepsia

cei ce au un certificat de handicap acentuat pot lucra fara sa-si piarda indemnizatia? cei cu epilepsie in ce domenii pot lucra?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:05, 6 Decembrie 2011
Epilepsia este o dereglare a sistemului nervos care produce descarcari bruste si intense de activitate electrica in creier. Aceasta activitate electrica anormala de la acest nivel se manifesta clinic prin convulsii care afecteaza controlul miscarii, al vorbirii, al vederii sau chiar al starii de constienta. Persoanele cu epilepsie au convulsii repetate care apar de-a lungul vietii si care, fara tratament corect, devin mai severe si mai frecvente in timp. Epilepsia este o dereglare cronica, pe termen lung, care cauzeaza crize convulsive repetate in absenta tratamentului, dar uneori, chiar in ciuda tratamentului.
Sunt 2 tipuri de baza ale convulsiilor de natura epileptica:
- Convulsiile partiale sau localizate sunt determinate de descarcari electrice anormale intr-o anume zona a creierului. Ele pot afecta starea de constienta sau doar o parte a corpului, iar apoi pot progresa, se pot generaliza si pot afecta tot corpul.
- Convulsiile generalizate – descarcarile electrice anormale se produc pe toata suprafata creierului si pot afecta tot corpul. La cei care au convulsii generalizate este imposibil de stabilit care este locul de unde au pornit.
Sunt mai multe tipuri de epilepsie care pot cauza convulsii partiale sau generalizate. O clasificare este dificil de facut. Diferitele tipuri pot avea mai mult decat o cauza, pot cauza mai mult decat un anume tip de convulsie si pot afecta diferite persoane in moduri diferite.
Iata cateva tipuri de epilepsie cu convulsii:
- epilepsia infantila cu focar benign;
- absentele epileptice infantile si juvenile;
- spasmele infantile (sindromul West);
- epilepsia mioclonica juvenila;
- epilepsia de lob temporal (cea mai comuna forma de epilepsie la adulti).
Avand in vedere lipsa de amanunte privitor la vechimea afectiunii,comportament individual,nu se poate emite un raspuns competent
Medicul specialist si comisia de expertiza medicala persoane cu handicap detin autoritatea si limita de competenta sa constate existenta afectiunii ,sa efectueze investigatii de specialitate in urma carora sa se pronunte daca persoana este sau nu apta sa presteze o anume activitate/profesie
poate presta activitati necalificate ex, femeie de serviciu ,muncitor necalificat. nu are voie sa lucreze la inaltime, langa apa, curent electric,si in conditii de izolare.
la varsta de 15 ani am inceput tratamentul pt epilepsie.de atunci nu l-am intrerupt deloc,am 21 ani din cate am inteles e epilepsie poliforma....am certificat de handicap accentuat cod boala g40 cod handicap 1.....pot lucra fara sa pird idemnizatia si in ce domeniu?
nu raspunde nimeni?
Functie de specialitatea in care intentionati sa va desfasurati activitatea,numai medicul specialist poate dispune analiza documentelor dvs doveditoare ale afectiunii,poate dispune investigatii suplimentare, in baza carora va dispune sau nu, "apt" pentru profesia solicitata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea in grad de handicap in cazul epilepsiilor blesneag blesneag Buna ziua. Am 27 ani sufar de epilepsie de la varsta de 14 ani si tot de atunci ma aflu sub tratament cu antiepileptice. Diagnostic clinic EPILEPSIE CU CRIZE ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)
Epilepsie PetroCatu PetroCatu Buna ziua!!As dori sa stiu daca fetita mea in varsta de 17 ani poate beneficia de vreo indemnizatie ,deoarece este diagnosticata din 2015 cu epilepsie ... (vezi toată discuția)