avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire act de proprietate loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire act de proprietate loc de veci

Ma confrunt cu o problema spinoasa careia nu stiu cum sa-i dau de capat. Bunica mea si strabunicii mei sunt inmormantati in acelasi loc de veci, aflat in proprietatea familiei de peste 60 de ani. Strabunicii sunt decedati de prin anii 60 iar bunica din 1975. Locul de veci a fost proprietatea unui unchi de-al meu care a emigrat in SUA in 1983, fiind decedat de vreo 5 ani, mostenitioare fiind fiica si sotia lui, evident aflate in SUA.

Actul de proprietate al acelui loc de veci este pierdut. Singurul document este o adeverinta (din aceea cu timbru fiscal) eliberata pe numele unchiului meu de catre IJGCL - sectorul cimitire, in 1974, prin care se adevereste ca in registrul de evidenta al cimitirului exista un loc de veci (specificand parcela, litera si locul respectiv) aflat in proprietatea lui, precum si valoarea acelui loc de veci.

De la emigrarea unchiului meu, an de an o verisoara de-a mea a fost la cimitir si a platit taxele aferente. De fiecare data se ducea cu chitanta anterioara pentru o identificare mai usoara.

Anul acesta i s-a spus ca e ultima oara cand se accepta asa ceva, ca trebuie sa vina si sa dovedeasca cu actul de proprietate, altfel pierde locul de veci respectiv. Motivatia ar fi ca se reconstituie registrul cimitirului, acesta fiind pierdut.

Ce ar trebui sa facem pentru a nu pierde locul de veci?

Apreciez orice sfat si opinie in acest caz dificil.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:29, 30 Noiembrie 2011
Daca actul de proprietate asupra locului de veci este imposibil de gasit, singura optiune este actionarea in judecata a administratiei cimitirului pentru pronuntarea unei hotarari prin care sa se constate ca sunteti proprietarii respectivului loc de veci. Va trebui o procura din partea mostenitorilor unchiului, daca el a fost proprietarul locului de veci.
Administratia cimitirelor emit contracte de concesiune a locurilor de inmormantare,
care functie de normele locale ,pot fi concesionate nelimitata sau pe o perioada determinata
In situatia mentionata,contactati rudele unchiului din strainatate,pentru a afla daca acetia detin copie a contractului de concesiune
Analizati varianta verificarii actelor in baza carora a fost inhumat ultima persoana,intrucat daca locul de veci apartine "unchiului",in calitate de concesionar al locului de veci,numai acesta avea dreptul sa dea acordul pentru inhumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. avem o disputa in familie pe un loc de veci, în ... RaspundeAcum RaspundeAcum Bună ziua. Avem o disputa in familie pe un loc de veci, în sensul că titularul actului de propietate - unchiul meu a decedat recent. In acel loc de veci ... (vezi toată discuția)
Concesiune loc veci si constructii funerare andrias andrias Bunicul meu patern a avut doi frati, care la randul lor au fost necasatoriti, fara copii sau descendenti, fara parinti in viata la data decesului. Acestia au ... (vezi toată discuția)
Loc de veci zanazane zanazane Am un act de proprietate pe numele strabunicii mele in cimitirul central din Bacau. Am inteles din legea cimitirelor ca locurile de veci din cimitirele de stat ... (vezi toată discuția)