Buna ! Pt. sistare indivziune la o gradina, am solicitat o expertiza , care costa destul de mult. A venit expertul a masurat dar nu de unde trebuia,a omis 12 m2, si a emis expertiza, care nu a ajuns la domiciliu ci am luat-o de la tribunal, desi apar chitatele de primire semnate de noi ,dar nu e semnatura noastra. Dupa ce am vizualizat-o , am constatat ca modul in care este impartit terenul este in defavoarea mea, respectiv din 3654 m2 impartit la 4 mostenitori din care eu ma aleg cu 85 % teren in panta,iar restul adica ceilalti 3 , teren drept! Sau propus 2 variant cea de-a 2 fiind buna pt mine dar nu si pt 1 din ceilalti 3 mostenitori! Din moment ce eu platesc expertiza si cheltuieli de judecata , nu e normal ca din cele 2 schite propuse, sa fie egale in parti cu inclinatie/panta ?
Puteti face obiectiuni la expertiza.
In alt caz, in situatia in care dvs. credeti ca aveti dreptate, puteti depune plangere penala impotriva expertului
Expertiza tehnica judiciara nu o puteti refuza atata timp cat aceasta a fost sispusa de instanta.
Daca aveti indicii si credeti ca ceea ce s-a mentionat in expertiza nu corespund realitatii, puteti face plangere penala impotriva expertului pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.
Art. 260
Mărturia mincinoasă
Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Fapta prevăzută în alineatul precedent nu se pedepseşte dacă, în cauzele penale mai înainte de a se produce arestarea inculpatului, ori în toate cauzele mai înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, martorul îşi retrage mărturia.
Dacă retragerea mărturiei a intervenit în cauzele penale după ce s-a produs arestarea inculpatului sau în toate cauzele după ce s-a pronunţat o hotărâre sau după ce s-a dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, instanţa va reduce pedeapsa potrivit art. 76.
Dispoziţiile alin. 1-3 se aplică în mod corespunzător şi expertului sau interpretului.
Atentie insa, ca in cazul in care in urma cercetarilor se constata ca nu aveti dreptate, expertul poate face plangere impotriva dvs. pentru denuntare calomnioasa.
fac obiectiunii si cer impartire in mod egal a suprfetei in panta, a suprafetei de teren plat, si a suprafetei de acces ! Daca ma puteti ajuta la felul in care se formuleaza o astfel de obiectiune! Va multumesc
Marturie falsa
bad_sonia
unchiul sotului meu a fost martorul parti adverse intr-un proces civil (rezilierea unui contract de v-c cu clauza de intretinere dobandit de mine inaintea ... (vezi toată discuția)