avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune, arendare sau inchiriere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune, arendare sau inchiriere?

Buna ziua,

V-as ruga mult sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: ce este mai usor, avantajos pentru ambele parti si neatacabil din punct de vedere legal -concesionarea, arendarea sau inchirierea unui teren? Mentionez ca partile sunt rude prin alianta...fara drept de mostenire a celui care doreste una din variantele mai sus enumerate, iar terenul se afla in proprietatea mai multor persoane; nu se pune problema unui act de vanzare-cumparare.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
carmen-rodica, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen-rodica , utilizator 20:18, 1 Decembrie 2011
Ce destinatie are terenul? Daca doriti sa-l luati in folosinta pentru lucrari agricole, terenul fiind in extravilanul localitatii, folositi arendarea sau inchirierea. Daca doriti sa construiti ceva pe el, terenul fiind intravila, folositi concesionarea.
Terenul va fi folosit pentru construirea unei balti piscicole....nu stiu sigur daca este in extravilan sau intravilan....cum e considerat scopul: activitate agricola sau constructie?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Bun. Atunci va opriti asupra arendarii sau concesionarii .
Poate va ajuta si cadrul legislativ:Dupa ce veti infiinta un SRL cu obiectul de activitate specific sau o alta forma autorizata de lege in care veti putea desfasura activitatile economice vizate, ( nu insist asupra acestor elemente deoarece e-am mai detaliat si cu alte ocazii) va amintesc de:

- Ordonanta de urgenta nr 23/2008 completata prin legea nr 317/2009 - privind fondul piscicol, pescuit si acvacultura (a abrogat legea nr 192/2001)

- trebuie obtinuta autorizatia de mediu - cititi hot de guvern nr 1213/2006- stabileste procedura cadru de evaluare a impactului asupra mediului

- de asemenea trebuie obtinuta autorizatie de gospodarirea apelor pentru amenajari piscicole - ordinul ministrului mediului si gospodaririi apelor nr 798/2005 modificat de ordinul nr 1028/2009 .
ordinul nr 661/2006 - normativ de continut.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
Dar ce diferenta este intre concesionare si arenda? Se refera strict la locul unde se afla terenul: intravilan sau extravilan? Sau la alte aspecte juridice? Am incercat sa aflu exact ce inseamna fiecare...si nu sunt lamurita.
Inca o data trebuie sa va multumesc pentru amabilitate!
:)
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
carmen-rodica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda monica_ofice monica_ofice conform art.1 aliniat.2 din Lg.16/1994-modificata in 2008 , nu se enumera terenurile ocupate cu pasuni permanente sau fanetepentru a fi arendate .Nu sunt si ... (vezi toată discuția)
Arendare emilraile@yahoo.com emilraile@yahoo.com Pot arendă un teren intravilan cu construcție pe el? Multumesc (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan 2011 albina albina buna ziua.Am achizitionat recent o parcela de 1000 mp, extravilan si descopar ca nu pot sa il trec in intravilan si sa fac demersuri pt inceperea constructiei ... (vezi toată discuția)