avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?

Buna seara,
Am terminat masteratul in iulie iar in august m-am angajat ca administrator cu 4 ore la societatea infiintata de mine fiind asociat unic.
Intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatie deoarece contabila mi-a zis ca nu beneficiez pt. ca fiind administrator eu am un venit si trebuie sa nu am nici un venit in momentul in care depun actele la asistenta sociala.
Asa este?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 1 Decembrie 2011
Ati uitat sa spuneti:
- data nasterii copilului;
- daca sunteti administrator cu contract individual de munca (CIM) sau fara.
copilul urmeaza sa se nasca zilele acestea,am contract individual de munca pe 4 ore cu incadrare de administrator
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit.
Cele 12 luni pot fi constituite din perioade asimilate, prevazute in art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010.

Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de durata timpului de munca mentionat in c.i.m.
asta stiu,dar fiind administrator la societatea mea chiar daca eu intru in concediu de crestere a copilului tot o sa am un venit deoarece societatea nu o inchid.Contabila a sugerat sa transfer societatea pe numele sotului.
Venitul nu este al dvs , ci al societatii ... c.i.m. il veti suspenda in baza art.51 alin.1 lit.a C.mun. .... in acest caz, dvs veti primi la sfarsitul anului dividende daca societatea are profit.

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal marinicad2002 marinicad2002 pt a beneficia de concediu postnatal trebuie sa obtii venituri din salarii 12 luni inainte... conteaza valoarea lor? mi se un loc de munca cu numai 2 ore/zi ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)