Buna seara,
Am terminat masteratul in iulie iar in august m-am angajat ca administrator cu 4 ore la societatea infiintata de mine fiind asociat unic.
Intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatie deoarece contabila mi-a zis ca nu beneficiez pt. ca fiind administrator eu am un venit si trebuie sa nu am nici un venit in momentul in care depun actele la asistenta sociala.
Asa este?
Multumesc
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit.
Cele 12 luni pot fi constituite din perioade asimilate, prevazute in art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010.
Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de durata timpului de munca mentionat in c.i.m.
asta stiu,dar fiind administrator la societatea mea chiar daca eu intru in concediu de crestere a copilului tot o sa am un venit deoarece societatea nu o inchid.Contabila a sugerat sa transfer societatea pe numele sotului.
Venitul nu este al dvs , ci al societatii ... c.i.m. il veti suspenda in baza art.51 alin.1 lit.a C.mun. .... in acest caz, dvs veti primi la sfarsitul anului dividende daca societatea are profit.