pt a beneficia de concediu postnatal trebuie sa obtii venituri din salarii 12 luni inainte...
conteaza valoarea lor? mi se un loc de munca cu numai 2 ore/zi si un venit de 4 mil pe luna..., voi beneficia de concediu postnatal?
De fapt, ma voi angaja la propria societate, la care sunt administrator si unic asociat, imi voi da un salariu mic ca sa am taxe mai mici.... nu sunt inca insarcinata, dar imi doresc. Totusi, la veniturile societatii platesc impozit statului 3%, mai este nevoie sa ma angajez ca sa pot beneficia "la un adica" de indemnizatia pt cresterea copilului, ori se considera ca realizez venituri din activitati independente? si daca pot, care va fi valoarea acesteia, cum se va calcula?
1. Faceti o confuzie:
- concediu de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal;
- concediu crestere copil = concediul acordat pana la varsta de 1 an sau 2 ani a copilului pentru cresterea acestuia si este separat de concediul de maternitate.
2. - Calitatea de asociat unic nu va impiedica sa neceficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Veniturile din dividende nu sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.
- Pe perioada de CCC puteti sa va pastarti calitatea de associat unic.
3. Daca in calitate de administrator aveti un venit atunci pe eprioada CCC trebuie sa va suspendati din aceasta calitate.
4. Puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) cu timp partial (chiar si o ora pe zi) si veti benficia de indemnizatie pentru CCC.
5. Veniturile societatii pentru care platiti impozit nu sunt veniturile dvs. personale ci ale societatii si nu sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC