avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... probleme CFR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

probleme CFR

Astăzi, 1 decembrie 2011, am mers cu trenul R347 de la Braşov până la Bucureşti Nord.Am avut cu mine o bicicletă demontabilă iar conform site-ului CFR Călători ( [ link extern ] ă.
Între staţiile Braşov si Predeal un controlor de tren(care nu s-a prezentat) a venit şi m-a obligat să achit suma de 21 lei(pentru care mi s-a eliberat un "Bilet de călătorie eliberat în tren") pentru transportul bicicletei.A precizat că în caz contrar voi fi obligat să cobor la prima staţie. Pentru a nu mă da jos am acceptat plata iar când am dorit cântărirea bicicletei domnul controlor a spus că ei nu sunt obligaţi aibă cântare la ei şi a anunţat, prin staţie, că la staţia Predeal doreşte un agent de poliţie pe motiv că nu doresc cooperarea.
Am acceptat plata a 21 de lei pentru a nu avea probleme.Bicicleta a fost apreciată ca având 15 kg, valoare fixă stabilită de CFR pentru o bicicletă din spusele dânsului.
Pot recupera suma plătită pentru transportul bicicletei?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:27, 6 Decembrie 2011
Reglementarile Proprii CFR Calatori, de aplicare a Regulamentului privind transportul pe caile ferate din Romania si a Normelor Uniforme privind transporturile pe caile ferate din Romania, la 058 art.17alin (2) prevad:
58.2. Calatorul poate lua gratuit in vagoanele clasa o bicicleta pliabila sau demontabila, cu condiţia sa nu incomodeze pe ceilalti calatori.

Normele sunt aprobate prin Dispozitia Directorului General CFR Calatori S.A. nr. 5/17 ianuarie 2008.
Este ilegal ce a facut.
Faceti sesizari la CFR si la OPC.
Pastrati biletele ca dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz în serviciu controlor cfr nea_marin nea_marin Bună ziua! Pe scurt: V-aș ruga, vă rog frumos, să mă sfătuiți unde este cel mai bine să depun o plângere pentru abuz în serviciu contra ... (vezi toată discuția)
Conform carei legi te da jos din tren daca calatoresti fara bilet? alexmari alexmari Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire, in cazul calatoriei pe tren fara bilet, care este articolul de lege care reglementeaza datul jos din tren? Am citit ... (vezi toată discuția)
Amenda cfr Alex0227 Alex0227 Salut! O sa va povestesc intamplarea mea. Acum o saptamana am plecat cu trenul la un concurs(Duatlon) din Bucuresti spre Brasov. Fiind cu bicicleta, am ales ... (vezi toată discuția)