avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cauciucuri iarna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cauciucuri iarna

momentan nu a nins sau polei, am decat 2 cauciucuri iarna...din cate stiu aceastea sunt obligatorii numai daca ninge sau e polei...pot lua amenda in aceasta situatie?
este adevarat ca daca faci accident pe timp de iarna si nu ai aceaste cauciucuri de iarna asigurarea obligatorie nu e valabila?
Cel mai recent răspuns: ContSters231828 , utilizator 10:32, 2 Decembrie 2011
Ati dat raspuns corect problemei pe care ati ridicat-o.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Din cate cunosc eu prevederile legii se aplica in momentul in care temperatura scade sub 7 grade Celsius. Pana in momentul cand va fi polei sau zapada nu riscati sa luati amenda dar in ceea ce priveste accidentele pe timp de iarna, aveti dreptate, nu se acorda despagubiri daca masina nu este echipata corespunzator. In acest caz riscati sa fiti data in judecata pe cale civila de catre pagubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea cauciucurilor de iarna karla1961 karla1961 Buna seara !Va rog sa imi spuneti daca pot circula cu masina daca are cauciucuri de vara in conditiile in care nu mai este zapada,gheata sau polei ?La Buzau nu ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare cauciucuri de iarna daca temperatura coboara sub 7 grade? ivf ivf Buna Ziua! Am vazut pe realitatea tv ca sub 7 grade sunt obligatorii cauciucuri de iarna . Eu stiam ca numai daca drumul este acoperit cu gheata polei sau ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)