avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt necesare cauciucuri de iarna daca temperatura ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt necesare cauciucuri de iarna daca temperatura coboara sub 7 grade?

Buna Ziua!

Am vazut pe realitatea tv ca sub 7 grade sunt obligatorii cauciucuri de iarna .
Eu stiam ca numai daca drumul este acoperit cu gheata polei sau zapada sunt obligatorii.

Nu gasesc in lege la ce articol scrie acest lucru(7 grade)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 13:42, 8 Noiembrie 2011
pai apa ingheata la 0 grade....nu la 7!!!!
Prevederea legala intrata in vigoare la data de 01.11.2011 precizeaza ca in perioada noiembrie-martie sunt obligatorii cauciucuri de iarna
Pe de alta parte ,tot in media s-a precizat ca indiferent de anotimp,daca ninge ,sunt obligatorii cauciucuri de iarna
Concret s-a precizat ca indiferent de anotimp,daca ,conditiile meteo produc zapada,
participantii la trafic trebuie sa detina cauciucuri de iarna,in caz contrar se aplica sanctiunile legal prevazute
ivf cred ca nu ai prins tot mesajul sau stirista a dat cu bata-n balta. La temperaturi mai mici de 7 grade cauciucurile de iarna cunt perfecte, cele de vara pierzandu-si elasticitatea sub aceasta temperatura si invers cele de iarna devenind mult prea elastice peste 7 grade. Nu scrie in lege nimic de cele 7 grade ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucuri de vara. dgrsj dgrsj Buna ziua:2 intrebari scurte va rog 1-am cauciucuri de vara-sunt amendat maine pe un drum cu zapada(de pilda Transfagarasan)? 2-am cauciucuri de vara-sunt ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri iarna Ramona1982 Ramona1982 momentan nu a nins sau polei, am decat 2 cauciucuri iarna...din cate stiu aceastea sunt obligatorii numai daca ninge sau e polei...pot lua amenda in aceasta ... (vezi toată discuția)
Prevederile legale referitoare la anvelopele de iarna directinteresat directinteresat Cum se stabileşte care este \"drumul public acoperit de gheaţă sau zăpadă\"? Mai exact, dacă pe DN2 (E85) porţiunea Urziceni-Buzău este zăpadă, se ... (vezi toată discuția)