avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare teren

Buna ziua! am o intrebare legata de un teren pentru care platesc impozit de mai bine de 20 de ani. vecinul meu a plecat in strainatate cu un an inainte de Revolutie, lasandu-mi mie terenul pentru a-l folosi. mentinez ca nu am facut nici un act. de vecin nu mai stiu nimic, nu stiu nici unde a plecat, nici daca mai traieste (am convingerea ca nu mai traieste, era foarte batran), nici daca are mostenitori. de atunci am platit impozit (am chitante doveditoare, insa numele meu nu apare pe acestea, ci numele lui). ce drept am asupra acestui teren?. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 19:55, 2 Decembrie 2011
Deocamdata aveti un drept de folosinta asupra terenului, pana cand vecinul sau mostenitorii sai il vor revendica de la dvs. Dupa implinirea unui numar de 30 ani de posesie utila, veti putea invoca dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune.
Probabil va ganditi la uzucapiune.
Trebuie analizata situatia juridica a terenului si trebuie sa probati ca l-ati stapanit pe aceasta perioada.
terenul este langa curtea mea, il folosesc pe post de gradina si loc de depozitare, nu am construit nimic, dar as dori sa intru in posesia lui legal. trebuis sa se implineasca 30 de ani?
Pentru invocarea uzucapiunii este necesara o perioada de 30 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie teren intravilan mia26maria mia26maria Cum as putea intra in posesia unui teren de 6 ari care se gaseste in gradina casei mele, insa terenul apare pe numele unui vecin demult decedat (50 de ani), in ... (vezi toată discuția)
Pot castiga priin uzucapiune un teren in situatia urmatoare ? ramona_84 ramona_84 In anul 1960 proprietarul terenului din vecinatatea casei unde locuiesc a plecat din localitate nemainteresandu-se de teren, din anul 1970 impozitul a fost ... (vezi toată discuția)
Cand devii coproprietar raului raului buna ziua daca eu stau de 21 de ani in casa care au locuit parintii cu mine ei au decedat si casa proprietara este mama ca nu am dezbatut succesiunea si eu ... (vezi toată discuția)