avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posesie teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posesie teren intravilan

Cum as putea intra in posesia unui teren de 6 ari care se gaseste in gradina casei mele, insa terenul apare pe numele unui vecin demult decedat (50 de ani), in cf ? Mentionez ca familia mea aplatit impozit pe acel teren de cel putin 35 de ani.De la primarie am primit o adeverinta de la inginerul care se ocupa de probleme funciare , care atesta ca "terenul nu a facut obiectul legilor fondului funciar si nu a fost cerut de o persoana fizica sau juridica."Ce pasi (cat mai simpli) trebuie sa urmez ca sa l pot intabula ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 22:15, 25 Iulie 2011
Puteti invoca uzucapiunea de 30 de ani,
in instanta? Nu exista o alta modalitate de rezolvare, gen emitere titlu de proprietate , etc ? Are sansa uzucapiunea, tinand cont ca nu sunt 30 de ani de la revolutie si din cate am inteles, uzucapiunea nu s ar putea invoca daca a fost tinut ca "gradina ajutatoare" cum se spunea la tara? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Teren inscris in cf van_allen78 van_allen78 Detin un teren de dinainte de 1989 (inainte de revolutie a fost detinut ca gradina data de la CAP), deci de peste 20 de ani, care e inscris in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)