avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren inscris in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren inscris in CF

Detin un teren de dinainte de 1989 (inainte de revolutie a fost detinut ca gradina data de la CAP), deci de peste 20 de ani, care e inscris in cartea funciara pe numele unui unchi al stra stra bunicului meu (se intelege ca acesta a murit prin 1940-1950, el neavand urmasi directi), iar terenul nu a facut obiectul legilor funciare de dupa 1990.Cum as putea sa-l intabulez si sa intru in normalitate? precizez ca platesc impozite pe el de atunci, de la inceput.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 16:37, 3 Septembrie 2012
Puteți încerca prin uzucapiune, dar ar fi bine să vorbiți cu un avocat care să vadă exact situația terenului și actele pe care le aveți.
Nu ar fi succesiunea o varianta mai simpla (desi cel care e proprietar in CF este unchi de stra stra bunic) tinand cont ca respectivul nu a avut urmasi ?
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
mia26maria, utilizator
Ma intreb daca primeaza succesiunea uzucapiunii sau care ar fi calea mai facila de dobandire.

Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
mia26maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune van_allen78 van_allen78 Va salut . As dori sa ma lamuriti daca as putea sa fac uzucapiune dupa un teren care a apartinut unui unchi al bunicii mele. El a avut o SINGURA fata ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan-proprietar fara urmasi van_allen78 van_allen78 este vorba de un teren de 500 mp, care a apartinut unui unchi de strabunic care nu a avut urmasi.acesta ,pe nume P..V., a avut 2 frati-pe strabunicul meu si ... (vezi toată discuția)