avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Va salut . As dori sa ma lamuriti daca as putea sa fac uzucapiune dupa un teren care a apartinut unui unchi al bunicii mele. El a avut o SINGURA fata (casatorita) dar nu a avut urmasi , a murit si ea si sotul ei.Restul averii a ramas la fratele sotului ei.Terenul de care e vorba se afla in gradina casei mele si il detin dinainte de 1990 .Cum as putea sa l dobandesc legal ? Mentionez ca este in suprafata de 6 ari , cunosc numarul CF si topo (APARE PROPRIETAR UNCHIUL ACELA), dar nu stiu cum sa actionez.Va rog sa ma ajutati. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan-proprietar fara urmasi van_allen78 van_allen78 este vorba de un teren de 500 mp, care a apartinut unui unchi de strabunic care nu a avut urmasi.acesta ,pe nume P..V., a avut 2 frati-pe strabunicul meu si ... (vezi toată discuția)
Modificarea suprafetei inscrise in cf van_allen78 van_allen78 este vb despre un teren detinut de mama mea intravilan, rural.terenul are 10 ari dar dintr o greseala a ing topo (a fost beat), au fost intabulate doar 6 ari ... (vezi toată discuția)