avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act constitutiv

Dintr-o eroare la modificarea actului constitutiv a unei societati comerciale, un cod caen nu a fost trecut in actul constitutiv, cu toate ca apare in hotarare si in certificatul constatator care s-a emis. Ce trebuie facut acum? Faptul ca apare in certificatul constatator nu e de-ajuns?, trebuie refacut din nou actul constitutiv si platite alte taxe?
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 22:23, 3 Decembrie 2011
Certificatul constatator se elibereaza in baza actului constitutiv depus la Reg. com.
Daca in actul constitutiv acel obiect de activtate nu este trecut, inseamna ca in certificatul constatator este o eroare.
Va trebui sa modificati actul constitutiv cu adaugarea acelei activitati, iar daca intentionati sa o si desfasurati, va trebui si autorizata.
Asa este, alti bani, alta distractie.
nu apare in actul constitutiv. culmea este ca am vazut acelasi lucru si la o alta societate, cu toate ca in certificatul constatator si hotarare apare. cum de n-au vazut cei de la onrc? oricum urmeaza a se face o alta modificare in actele acelei societati, implicit se va reactualiza actul constitutiv. sa trecem atunci codul caen? desi s-a achitat deja pt el, nu este normal sa se plateasca a doua oara.
caprice a scris:

nu apare in actul constitutiv. ..
implicit se va reactualiza actul constitutiv. sa trecem atunci codul caen? desi s-a achitat deja pt el, nu este normal sa se plateasca a doua oara.


Va contraziceti singur.
Ati achitat taxele pentru ce ati trecut oficial in actul constitutiv.
Spuneti singur "nu apare in actul constitutiv." dar vreti sa nu mai platiti modificarea actului si autorizarea acestei activitati?
Ca patron, cred ca nu studiati suficient cand va apucati de o afacere.
nu eu am intocmit actele, eu stiu doar ca apare in hotararea aga si in certificatul constatator dar nu apare in actul constitutiv
solicitati la ORC un model al actului CONSTITUTIV ca sa vedeti de unde vine eroarea ei sau dvs. daca e de la ei va spun ei ce sa faceti si fara alte taxe.DACA e la dvs. va da pagina unde exista CAEN ul publicat in CERTIFICATUL CONSTATATOR.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator

Alte discuții în legătură

Adaugare cod caen fanatik fanatik Buna ziua, Pentru adaugarea unui cod caen in certificatul constatator de ce acte am nevoie? Care este costul pentru acesata operatiune? Mentionez, se va ... (vezi toată discuția)
Autorizare obiect de activitate punct de lucru BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva de ce documente am nevoie pentru a autoriza la onrc un cod caen pentru un punct de lucru al unei societati? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Adaugare obiecte de activitate - acte necesare vasilemihaela23 vasilemihaela23 Doresc sa mai adaug un obiect de activitate secundar (un nou cod CAEN) la cele 50 de puncte de lucru deja infiintate ale societatii noastre si vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)