avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adaugare obiecte de activitate - acte necesare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adaugare obiecte de activitate - acte necesare

Doresc sa mai adaug un obiect de activitate secundar (un nou cod CAEN) la cele 50 de puncte de lucru deja infiintate ale societatii noastre si vreau sa stiu ce acte sunt necesare pentru acest lucru la ONRC.
Cel mai recent răspuns: costy_ony , utilizator 16:33, 15 Martie 2013
Actul aditional la actul constitutiv al societatii, prin care extindeti activitatea cu cea aleasa si aprobata de asociati; Cu acest document va prezentati la registrul comertului situat in raza teritoriala a sediului societatii, completati o cerere tip si autorizati inceperea noii activitati, platiti taxele legale si dupa cateva zile ridicati documentele emise de registru.
La fiecare punct de lucru in parte am autorizate anumite activitati pentru fiecare, iar acum pe langa activitatiile autorizate anterior vreau sa adaug la fiecare si autorizarea activitatii conform cod CAEN 4789.Intrebarea mea este de ce acte am nevoie ca sa adaug acest cod caen la ficare punct de lucru in parte.Multumesc!
aveti nevoie de urmatoarele documente:
1. hotarare AGA
2. act constitutiv reactualizat
in plus : copii CI , cerere mentiune de la ORC , certificat de inregistrare in original +copii, timbre judiciare de 1, 5 ron si imputernicire avocatiala daca este cazul .
Aceasta activitate pe care vreau sa o adaug la fiecare punct de lucru este o activitate secundara, nu este domeniul principal de activitate al societatii, deci nu trebuie sa schimb certificatul de inregistrare.
Daca aceasta activitate pe care doresti sa o autorizezi la puctele de lucru NU apare in actul constitutiv este nevoie de o hotarare AGA/decizia asociatului unic (dupa caz), prin care hotarasti largirea obiectlui secundar de activitate, si actul constitutiv actualizat.

Pentru autorizare ai nevoie de declaratia model 2 in care vei mentiona activitatile care sunt deja autorizate + noul cod caen. Declaratia trebuie completata pe verso unde se face referire la activitatile desfasurate la sediile secundare, vei mentiona adresa fiecarui punct de lucru.

Daca codul caen respectiv este deja in ob secundar de activitate vei depune la orc numai declaratia (nu mai este nevoie de hotararea AGA/decizia ascoziatului unic si actul constitutiv).

NU este nevoie de CI.

Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
Denisa Stanca, Avocat

Alte discuții în legătură

Pot adauga inca 26 coduri caen la cele existente in certificatul constatator al punctului de lucru ? ContSters330987 ContSters330987 :frantic:Am 14 coduri CAEN existente in certificatul constatator la sediul secundar(punctul de lucru) si as mai vrea sa adaug inca 26 coduri CAEN ce contin ... (vezi toată discuția)
Autorizare obiect de activitate punct de lucru BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva de ce documente am nevoie pentru a autoriza la onrc un cod caen pentru un punct de lucru al unei societati? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Completare obiect de activitate bettyna bettyna Buna ziua, Sper ca poate cineva sa ma ajute Firma la care lucrez s-a hotarat sa completeze obiectul de activitate ( sa adauge cateva coduri caen dar care ... (vezi toată discuția)