avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

as dori daca se poate parerea unui conultantant pt. urmatoarea problema:Am primit astazi de la ANAF o somatie insotita de un titlu executoriu care arata cam asa:
natura obligatiei fiscale titlu executoriu nr/data cuantumul sumei datorate(lei)
92 cheltuieli judiciare .................................. 10

daca in termen de 15 zile de la primirea prezentei somatii, nu veti achita sumele mentionate pt.care termenul legal de plata a expirat sau nu veti face dovada stingerii acestora,in baza prevederilor art.145,alin.(1)din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala,republicata ,cu modificarile ulterioare,se va proceda la continuarea masurilor de executare silita.Toate cheltuielile ocazionate de stingerea sumelor aratateb mai sus,exclusiv cele generate de comunicarea acestei somatii prin posta,vor fi suportate de dvs.

se mai precizeaza pe ce cai se poate contestatie,etc
problema care se pune este ca nu stiu de unde as avea de plata aceasta suma(doar in cazul unui proces din 2004-2005,cand am depus o contestatie impotriva unui proces vb.intocmit de Administratia Drumurilor Natinale.Dupa cateva infatisari mi s-a adfmis plangerea,ceea ce eu cred ca mi s-a dat castig de cauza)
As dori o parere pt. ca intentionez sa o platesc fiind asa mica suma...

























Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 09:30, 11 Octombrie 2008
In actul emis de catre ANAF se precizeaza suma de plata cat si ce reprezinta aceasta. (impozit pe salarii, pe profit, pe venitul microintreprinderilor, TVA, sau alte contributii catre stat, cum ar fi sanatate, somaj, amenzi, sau accesorii cum ar fi majorari, dobanzi, penalitati de intarziere,)
natura obligatiei fiscale se refera ca motiv:cheltuieli judiciare
Sunt cheltuieli care provin din proces, de la fond sau poate din recurs.

Fiind mici, mai bine le achitati..
Mergeti la AFP si va vor lamuri de cand provine acest debit. Mult succes.
poate ati castigat in prima instanta si ati pierdut in recurs
trebuie sa vedeti oricum de unde provine debitul

Alte discuții în legătură

Somatie de plata dragos2015 dragos2015 Am primit de la ANAF o somatie de plata pentru o datorie pe care am achitat-o deja prin transfer bancar. Este vorba despre o sentinta definitiva in urma careia ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf DumitruC DumitruC Buna ziua, In Aprilie mi-a fost definitivat un dosar penal in urma caruia a trebuit sa platesc 660 lei cheltuieli judiciare. In momentul in care dosarul a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare deliasindia deliasindia Va rog ajutati-ma cu o explicatie Am primit de la finante o scrisoare,in care am gasit o somatie si un titlu executoriu in care scria asa -natura obligatiei ... (vezi toată discuția)