avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare indemnizație arbitraj volei
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare indemnizație arbitraj volei

Baremul de arbitraj se compune din:
-indemnizația de arbitraj;
-transport;
-cazare;
-masa;
Până la intrarea în vigoare a OUG 82/2010, se impozita indemnizația de arbitraj cu 16% și contravaloarea mesei cu 16%, iar suma rezultată se scădea din totalul baremului de arbitraj.
Conf OUG 82/2010 in prezent impozitarea baremului ajunge la 27%, respectiv 16%-impozit, 10,5% pensie si 0,5% somaj din indemnizația de arbitraj.
Avand in vedere ca arbitri de volei au diverse ocupatii si venituri de natura salariala, iar activitatea de arbitraj poate fi considerata ca o activitate profesionala desfasurata in baza unor conventii (activitate desfășurată sporadic, fără a avea un caracter de regularitate), nu ar trebui ca impozitarea sa se faca diferentiat in functie de activitatea de baza desfasurata, respectiv veniturile realizate? (venituri de natura salariale, venituri din drepturi de autor, venituri din drepturi conexe, pensionari, etc.).
Ma intereseaza in mod special situatia de asociere a pensiei cu veniturile de natura profesionala provenite din indemnizatia de arbitraj și asupra căror elemente ale baremului se mai datorează taxe.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contributie la cass stefaniaaldea stefaniaaldea Buna ziua!Sunt angajata cu norma intreaga la o societate si am mai incheiat de la 20 decembrie un contract de prestari servicii cu o firma.Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Ce platesc ????? natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua , am contract civil cu o asociatie de proprietari 2 zile/saptamana a cate 1,5 ore/zi pana in luna iunie am platit impozit pe salar de 16% , conf ... (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)