avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce platesc ?????
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce platesc ?????

buna ziua , am contract civil cu o asociatie de proprietari 2 zile/saptamana a cate 1,5 ore/zi pana in luna iunie am platit impozit pe salar de 16% , conf OUG 58 am retinut CAS 10,5 % si somaj 0.5% de la angajat , ce contributii trebuie sa platesc in continuare ,pt ca cei de la pensii si somaj mi-au spus ca nu mai trebuie sa depun declaratii incepnad cu luna octombrie .Mentionez ca am contract de munca pe durata nedeterminta .As mai dori sa stiu daca activitatea poate fii considerata dependenta s-au independenta .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 15:02, 12 Noiembrie 2010
Asupra veniturilor realizate in baza contractelor/conventiilor civile se datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale (10,5%) şi asigurări pentru şomaj (0,5%). Obligatia stabilirii si virarii sumelor revine platitorului de venit.
Reglementare legala este OUG nr. 58/2010 modificata de OUG nr. 82/2010.
ART. III
(1) ,,Orice venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, se impozitează cu cota de impozit pe venit.
(2) În sistemul public de pensii şi în sistemul asigurărilor pentru şomaj, prin venituri de natură profesională, altele decât cele de natură salarială, în sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, se înţelege acele venituri realizate din drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor încheiate potrivit Codului civil. Asupra acestor venituri se datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale şi asigurări pentru şomaj,,.
In urma unui control fiscal activitatea poate fii reconsiderata ca dependenta.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
George David, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate profesionala spiridus7 spiridus7 Activitatea desfasurata de un PFA poate fi considerata activitate profesionala in contextul in care pentru infiintarea acelui PFA a fost nevoie de o diploma de ... (vezi toată discuția)
Medic nefrolog/contract de prestari servicii luciamanta luciamanta Buna seara. Imi puteti spune, va rog frumos, un medic nefrolog poate incheia un contract de prestari servicii cu o unitate de dializa privata daca respectivul ... (vezi toată discuția)
Conventie civila alinaelenamustatea alinaelenamustatea Buna dimineata, De mare ajutor mi-ar fii daca ma poate ajuta cineva in privinta unei probleme. Am trei angajati la o asociatie de proprietari, ... (vezi toată discuția)