avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara,
Sunt casatorita de 2 ani (inainte de casatorie 5 ani concubinaj) din care a rezultat un copil (in timpul concubinajului).
Apartamentul in care locuim este dobandit de sotul meu inainte de casatorie si mai are un apartament in care locuieste mama lui (tot pe numele lui) Din cauza unor neintelegeri, el locuieste in prezent cu mama sa, lasandu-ma pe mine cu copilul in apartamentul care locuiam impreuna spunand ca vrea sa anuleze actul de casatorie.
Intrebare: avand 2 apartamente iar eu cu copil si neavand unde sa ma duc , asta in cazul unui divort!, ,ma poate da afara din acest apartament? iar pentru pensie alimentara, sotul avand pensie si o societate comerciala, se ia in calcul si venitul de pe societate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 12:14, 9 Octombrie 2008
Daca apartamentele sunt dobandite inainte de casatorie, atunci nu aveti nici un drept asupra lor, deoarece sunt bunuri proprii ale sotului. Deci, va poate da afara din casa, dar avand un copil s-ar putea fie sa n-o faca, fie sa va ia copilul.
Pensia de intretinere a minorului (alimentara cum se mai zice) se calculeaza la venitul sotului de la care se cere.
asa este.... in cazul dvs. ar fi acest pericol de lasare in strada cu copilul.
asa ca in problema dvs. ar fi bine sa va luati un avocat, mai ales ca tatal are o societate comerciala si va trebui sa achite pensia alimentara conform veniturilor lui.
depinde varsta copilului foarte mult, cand se va lua in calcul cui va fi minorul incredintat.


av. vasilescu
Depinde de multe... Inainte de casatorie, dar erau impreuna? Poate ea arata ca traiau impreuna?

Daca nu, singura sansa ar fi sa solicite pensie de intretinere sub forma asigurarii locuintei copilului; asa nu o va da afara.
Nu exista posibilitate sa nu i se dea copilul pe motiv ca nu are proprietate, poate spune orice, ca va sta cu o prietena, ca va sta la parinti, ca va inchiria...

Da, cred ca ar fi mai indicat un avocat.
De cand stati fara el, exact?
Pentru a vi se incredinta minorul in eventualitatea divortului, este foarte important sa va asigurati o locuinta decenta. Nu neparat proprietate, cum spunea si colega mea: poate fi casa parintilor dvs, un apartament inchiriat, orice, dar cu conditii decente.
In cazul in care faceti dovada ca si dvs. ati contribuit la cumpararea apartamentului in care locuiti acum, este foarte posibil (bineinteles, dupa o despagubire pentru jumatatea sotului) sa va revina in totalitate dvs., deoarece sunt bunuri coachizite (achizitionate in colaborare cu altul). Dar pentru aceasta trebuie sa faceti partaj. Daca nu aveti astfel de dovezi sau el singur a platit tot pentru respectivul apartament, atunci trebuie sa va mutati. Din pacate!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Divort alexandrav alexandrav fratele meu este casatorit de 1 an si putin.casnicia nu nu mai merge.vrea sa divorteze...ea spune ca este deacord cu divortul...dar ea mai este si gravida in ... (vezi toată discuția)