avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului meu

buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu apartamentul nostru?se imparte sau se da celui care obtine custodia?nu tin la apartament dar daca s-ar imparti as avea sanse sa stea piciul cu mine?
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 15:24, 18 August 2009
Divortul e una si partajul e o alta etapa. Ele se pot solutiona printr-un singur proces, dar si separat.
Cat priveste obtinerea bebelusului, sansele sunt destul de mici, la o asemenea varsta instantele s-au pronuntat adeseori in sensul incredintarii copilului catre mama ( poate ca inca il alapteaza, oricat de bun tatic ati fi dvs. nu puteti face asta!).
Insa, sigur, depinde f. mult de probele care vor fi administrate in mod concret la dosar.
Poate ar fi bine sa va ganditi si la un program de vizitare al copilului, pana mai creste.......
Domnule,in urma actiunii de divort,se stabilesc urmatoarele:

1.Custodia copilului ;
2.Partajul care va stabili cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei (doar daca sotii nu se inteleg asupra partajului);
3.Sotul care nu a obtinut custodia se adreseaza instantei cu solicitarea de a se stabili programul de vizita al minorului(doar daca cei doi soti nu convin amiabil asupra acestui aspect).

Este greu sa ne antepronuntam asupra aspectului conform caruia unul dintre dvs.si sotia dvs.ar dobandi custodia minorului.Aceasta o va stabili doar instanta de judecata.
B-) cum te gandesti sa hranesti un copil de 5 luni? eu zic ca e dovada de iresponsabilitate sa ceri asa ceva instantei. 99% sanse sa nu primesti incredintarea......1 % il las pt cazul in care mama e bolnava psihic si ii face rau minorului (desi nu ai pomenit asa ceva).
ratele sotiei nu sunt relevante atata timp cat imprumutul nu a fost folosit la achizitionarea unui bun comun. daca vrei sa sugerezi lipsa posibilitatilor materiale .... iar nu e relevant.... minorul o sa aiba pensie alimentara de la tata.
apartamentul se imparte la jumatate daca e dobandit in timpul casatoriei exceptie cateva cazuri ... nu se cadoneaza posesorului de copil.
si.. nu... dreptul de proprietate asupra unui imobil nu iti vor creste sansele de obtinere a incredintarii unui copil de 5 luni.

Este dreptul dumneavoastra sa solicitati incredintarea minorului, dar sansele sa va fie incredintat sunt mici. Nu influenteaza ratele sotiei incredintarea copilului.
nu e lipsa de responsabilitate crede-ma,oricum piciu bea doar lapte praf de la 2 saptamani deci nu ar fi problema asta dar este o mama care nu si-a dorit copilul ...crede-ma detalii sunt mai grave decat par..de aceea ma lupt sa il iau la mine

Alte discuții în legătură

Partajul si custodia unui copil minor Galinutz83 Galinutz83 Buna ziua, 1.Custodia unui minor la divorț - va rog sa imi spuneti daca mama a adus în casa iubitul unde își are domiciliul copilul ea dar si eu,nefiind ... (vezi toată discuția)
Poate avea copilul drept de locuinta imediat dupa nastere,in caz de divort? tumi tumi buna ziua ,as dori,sa stiu daca un copil rezultat din casatorie,la divort,poate dobandi drept de locuinta,de la momentul nasterii lui,in conditiile in care ... (vezi toată discuția)