avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate avea copilul drept de locuinta imediat dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate avea copilul drept de locuinta imediat dupa nastere,in caz de divort?

buna ziua ,as dori,sa stiu daca un copil rezultat din casatorie,la divort,poate dobandi drept de locuinta,de la momentul nasterii lui,in conditiile in care mama copilului,si femeia de care divortez,nu are locuinta?locuinta este a mea dobandita printrun credit ioptecar,inainte de a ma casatori a doua oara,casatorie din care a rezultat si copilul.cu cea dea doua sotie am platit cat a stat cu ea ratele in continuare la creditul meu ipotecar,ea nu este trecuta ca proprietar al apartamentului impreuna cu mine deoarece apartamentul a fost luat de mine cu fosta sotie din prima casatorie.as mai vrea sa stiu cum stau lucrurile in situatia data la divort,cea dea doua sotie are vreun drpet la locuinta,dar copilul in situatia data?custodia copilui cui revine?
Prin grea incercare treceti!
Avand in vedere ca bunul este cumparat inainte de a doua casatorie, in urma caruia a rezultat un copil, va pot spune urmatoarele:
1. Locuinta nu intra in partajul cu cea de a doua sotie.
2.Custodia copilului, deobicei, este acordata mamei, mai ales atunci cand acesta este inca la o varsta frageda.
3. Consultati un avocat care sa va apere toate interesele.(aveti in vedere insa inaite de toate interesele propriului d-voastra copil-trauma unui asemenea eveniment este ireparabila in timp).

Succes!
Nu inteleg intrebarea dumneavoastra. Copilul are dreptul sa locuiasca cu parintii sai. In caz de divort copilul va locui cu parintele caruia ii va fi incredintat spre crestere si educare, cel mai probabil mama acestuia.
dar legat de ratele pe care leam platit cu ea cat am stat cum stau lucrurile,la divort?
ea nu are locuinta
Faptul ca doamna nu are o locuinta in proprietate este doar unul dintre multele aspecte pe care instanta le ia in considerare atunci cand incredinteaza minorul, unuia dintre parinti, curespectarea interesului superior al acestuia. Cel mai important aspect este faptul ca mama este persoana care are cel mai bine grija de minor pentru ingrijire, crestere si educare. Doar daca tatal poate demonstra cu probe ca mama nu ar avea grija de minor, ar putea avea sanse sa ii fie incredintat copilul.


Pentru ratele pe care le-ati platit in timpul casatoriei mama poate dobandi prin partaj un drept de creanta impotriva dumneavoastra pentru 1/2 din totalul acestor sume. Dearece aceste rate au fost platite din bani ce reprezentau bunuri comune, ii datorati jumatate din aceste sume de bani. Doamna va poate solicita la partaj si sumele de bani investite in imbunatatirile aduse imobilului in timpul casatoriei.

Alte discuții în legătură

Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)
Divort dintre un cetatean roman si un cetatean strain anca001 anca001 buna ziua ma numesc anca si sunt casatorita cu un cetatean algeran de 6 ani, din aceasta casatorie a rezultat un copil care are acum 4 ani.Am decis sa ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si impartire bunuri adnil adnil Buna seara. Sunt casatorita din 2005, iar in 2009 a aparut in familie un copil. Care sunt sansele sa obtin custodia copilului, in conditiile in care sunt in ... (vezi toată discuția)