avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dintre un cetatean roman si un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dintre un cetatean roman si un cetatean strain

buna ziua
ma numesc anca si sunt casatorita cu un cetatean algeran de 6 ani, din aceasta casatorie a rezultat un copil care are acum 4 ani.Am decis sa divortez de sotul meu pentru ca nu reusim sa ne intelegem dar problema este ca el nu vrea sa divorteze.Mentionez ca in prezent are drept de sedere provizoriu si si-a depus actele pentru obtinerea domiciliului in Romania si doreste sa isi obtina si cetatenia romana.Am cumparat un imobil prin credit bancar, creditul este obtinut in timpul casatoriei dar el nu a participat la obtinerea lui deoarece nu a avut contract de munca la aceea vreme in Romania iar acum am ajuns sa platim jumatate jumatare ratele pentru acest imobil Intrebarea mea este:
pot sa divortez chiar daca el nu este de acord cu acest lucru!
daca isi obtine actele pentru stabilire in Romania i se poate incredinta copilul spre crestere(ma tot ameninta ca imi va lua copilul).
are vreun drept asupra imobilului
daca sunt inaintate actele de divort va mai putea primi domiciliul si cetatenia Romana
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 14:33, 18 Septembrie 2009
buna dimineata .
unde s-a oficializat casatoria > in algeria sau in romania ?
daca a fost oficializata in tara , puteti introduce actiunea de divort la instanta competenta de la domiciliul comun .
daca nu aveti un astfel de domiciliu, la instanta in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sotul dvs .
pe de alta parte, daca casatoria a fost incheiata in algeria si ulterior transcrisa in romania , se aplica aceleasi reguli .
nu are relevanta daca sotul este sau nu este de acord cu divortul .
in masura in care dvs sunteti hotarata in acest sens, puteti introduce aceasta actiune in instanta, solicitand si incredintarea minorului spre crestere si educare .
avand in vedere varsta minorului , mai mult ca sigur ca acesta va va fi incredintat dvs , intrucat instantele romane incredinteaza minorii , de regula , mamelor .
depinde si de probatoriul administrat in instanta .
imobilul este dobandit in timpul casatoriei , deci va intra in masa partajabila in cadrul procesului de partaj .
multumesc pentru raspuns
casatoria s-a incheiat in Romania, divortul il voi inainta in orasul de domiciliu al nostru, dar sotul tot ameninta ca nu va fi niciodata de acord cu divortul si ma va purta prin tribunal pana isi obtine actele
Poate sa isi obtina cetatenia chiar daca suntem in proces de divort

Prin cererea de divort trebuie sa solicitati si incredintarea spre crestere si educare a minorului rezultat din casatorie. De asemenea, daca solicitati si partajarea apartamentului, nu uitati sa cereti sa se constate ca ati avut o cota majorata de contributie la dobandirea acestui bun si atribuirea imobilului catre dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor, strategie? pitt_maria pitt_maria buna ziua. am o prietena care are nevoie de un sfat. e casatorita de 10ani, cu un baietel de 5 ani. nu se mai intelege deloc cu sotul care o terorizeaza ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Divort dreambird dreambird :(Salutare tuturor,am o problema si imi este frica sa iau o decizie, sunt din Rep. Moldova, si sunt casatorita in Ro. de 1 an cu cetatean romin, si locuim ... (vezi toată discuția)