avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate avea copilul drept de locuinta imediat dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate avea copilul drept de locuinta imediat dupa nastere,in caz de divort?

buna ziua ,as dori,sa stiu daca un copil rezultat din casatorie,la divort,poate dobandi drept de locuinta,de la momentul nasterii lui,in conditiile in care mama copilului,si femeia de care divortez,nu are locuinta?locuinta este a mea dobandita printrun credit ioptecar,inainte de a ma casatori a doua oara,casatorie din care a rezultat si copilul.cu cea dea doua sotie am platit cat a stat cu ea ratele in continuare la creditul meu ipotecar,ea nu este trecuta ca proprietar al apartamentului impreuna cu mine deoarece apartamentul a fost luat de mine cu fosta sotie din prima casatorie.as mai vrea sa stiu cum stau lucrurile in situatia data la divort,cea dea doua sotie are vreun drpet la locuinta,dar copilul in situatia data?custodia copilui cui revine?
:offtopic: In primul rand nu mai scrieti mesaje consecutive. Aveti butonul editeaza.

Inteleg ca stati intr-o casa cu a 2-a sotie care a nascut.
Divortati de ea, dar nu ati facut partajul cu prima sotie.
Copil va fi incredintat dupa cum a spus Brom mai sus.
Copilul nu are nici un drept la apartament dar are dreptul sa fie intretinut de catre parinti.

"Art. 93
Obligatia de intretinere se executa in natura sau prin plata unei pensii in bani.
Instanta judecatoreasca va stabili felul si modalitatile executarii, tinand seama de imprejurari. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)
Divort dintre un cetatean roman si un cetatean strain anca001 anca001 buna ziua ma numesc anca si sunt casatorita cu un cetatean algeran de 6 ani, din aceasta casatorie a rezultat un copil care are acum 4 ani.Am decis sa ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si impartire bunuri adnil adnil Buna seara. Sunt casatorita din 2005, iar in 2009 a aparut in familie un copil. Care sunt sansele sa obtin custodia copilului, in conditiile in care sunt in ... (vezi toată discuția)