avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului de conducere

Buna seara.
Am avut proces la care nu mam prezentat din probleme personale in data de 2.11.2011 sa amanat pentru data de 9.11.2011 pentru "neacordare de prioritate" pedeapsa fiind suspendarea permisului pe 30 de zile, am aflat de pe net ca mi sa respins.
Problema este urmatoarea azi suntem in data de 2.12.2011 si eu nu am primit nici o instiintare in legatura cu retinerea permisului.
Vreau sa stiu daca in 9.12.2011 am voie sa circul pentru ca sunt 30 de zile de la finalizarea procesului perioada in care eu nam circulat dar nici nu am dus permisul la politie pentru ca nu am stiut rezultatul.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:53, 3 Decembrie 2011
Nici nu vi nse comunica verditul in acest caz. Trebuia sa mergeti cu hotararea judecatoreasca la politie sa predati permisul. Nu aveti voie sa conduceti si eu sunt convins ca vi s-a mai prelungit cu inca cel putin 30 de zile termenul de suspendare pt ca nu l-atin predat la timp. Daca veti fi prins conducand veti suporta un nou dosar, penal de data asta pt infrractiunea de a conduce fara permis.
Am mai avut o contestatie pentru retinerea talonului +amenda si am primit citatie cum ca am castigat, Eu nu am nici-o hotarare judecatoreasca pentru ca in momentu retinerii permisului am fost la judecatorie am depus contestatia si dupa ce a fost inregistrat dosarul am fost la politie si miam ridicat permisul pana la finalizarea procesului, eu trebuia sa primesc acasa citatie sau instiintare cum ca,cazul sa judecat in lipsa si este admis sau respins.
Eu am fost plecat din tara in luna noiembrie deci nu aveam de unde sa visez rezultatul din moment ce nu am primit nici o hartie
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Gabi22, utilizator
Gabi22 a scris:
Am avut proces la care nu mam prezentat din probleme personale in data de 2.11.2011 sa amanat pentru data de 9.11.2011 (...)

S-a amanat pronuntarea.

Gabi22 a scris:
Eu am fost plecat din tara in luna noiembrie deci nu aveam de unde sa visez rezultatul din moment ce nu am primit nici o hartie

Art. 118 din OUG nr. 195/2002 a fost modificat prin Legea nr. 202/2010. Hotararile pronuntate in prima instanta sunt irevocabile, adica nu mai pot fi atacate cu recurs. Hotararile judecatoresti irevocabile nu se comunica partilor.

Prin urmare nu trebuia sa primiti nimic, trebuia sa va interesati in arhiva sau pe site-ul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cer ajutorul dvs în următoarea problemă: În iunie ... Geopavel30 Geopavel30 Bună ziua! Cer ajutorul Dvs în următoarea problemă: În Iunie 2020 mi-a fost suspendat permisul ca urmarea a depășirii limitei de viteză. Am făcut ... (vezi toată discuția)
Predare permis in urma pierderii procesului bogdan.plesa bogdan.plesa buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema : am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)